Ķīnieši atklājuši Krievijas radīto amerikāņu "aviācijas bāzes kuģu baisāko murgu"

CC BY 2.0 / Official U.S. Navy Page / USS Harry S. Truman (CVN 75)Американский авианосец Гарри Трумэн на базе Норфолк. Архивное фото
Американский авианосец Гарри Трумэн на базе Норфолк. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starp visiem Krievijas izstrādātajiem virsskaņas pretkuģu kompleksiem "Granit" ir lielākais darbības rādiuss, un tas spēj nodarīt lielu kaitējumu pretiniekam.

RĪGA, 29. septembris - Sputnik. Krievijas spārnotās pretkuģu raķetes "Granit" ir ierocis, kas rada lielākos draudus ASV aviācijas bāzes kuģiem, stāsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz Ķīnas portālu Sohu.

Krievijas aizsardzības ministrs nesenajā sarunā ar žurnālistiem atzīmēja: kamēr Pentagons tērē līdzekļus aviācijas bāzes kuģu būvei, Krievija izstrādā bruņojumu, kas spēj ar tiem cīnīties. KF aizsardzības ministrs pauda pārliecību, ka tāda pieeja ir lētāka un efektīvāka.

Smagais raķešu atomkreiseris Pjotr Veļikij - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas atomkreiseri cērt jaunu logu uz Eiropu

Mediju rīcībā esošie dati liecina, ka tieši "Granit" ir lielākais potenciāls cīņai ar ASV aviācijas bāzes kuģiem, raksta portāls.

""Granit" atbilst visām Krievijas bruņojuma prasībām, kas izstrādāts ar mērķi organizēt triecienu pret aviācijas bāzes kuģiem," teikts materiālā.

Raksta autors atgādināja, ka raķete spēj sasniegt mērķi līdz 650 kilometru attālumā, savukārt aviācijas bāzes kuģu aizsardzības zonas rādiuss nepārsniedz 550 kilometrus. Pie tam "Granit" kaujas galviņu iespējams nomainīt pret kodolieroci, kura jauda trotila ekvivalentā sasniedz 500 kilotonnas.

Rakstā atzīmēts, ka neilgi pirms Šoigu intervijas notikušas Klusā okeāna flotes mācības, kurās "Granit", palaists no zemūdens kreisera "Omsk", iznīcināja mērķi aptuveni 350 kilometru attālumā.

Kreiseri "Omsk" bieži vien dēvē par aviācijas bāzes kuģu "slepkavu" vai "ļaunāko murgu". Militārie eksperti uzskata, ka iesaukas dotas tāpēc, ka tas bruņots ar 24 spārnotajām raķetēm "Granit".

Ziņu lente
0