Sūtīja NATO tehnikas bildes draugam: atstāj spēkā spriedumu afgānim-dzelzceļniekam

© pexelsЗаключенный
Заключенный - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut arī, pēc aizstāvības apgalvotā, nav bijis pierādījumu tam, ka NATO tehnikas fotogrāfijas bija paredzētas Krievijas specdienestiem, Augstākā tiesa nolēma, ka Aleksandram Krasnopjorovam jāatgriežas cietumā.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Lativjas Augstākā tiesa noraidījusi Aleksandra Krasnopjorova advokāta kasācijas sūdzību, kuru notiesājuši par spiegošanu Krievijas labā, un apstiprinājusi, ka vīrietim jāizcieš cietumsods, vēsta Tvnet.lv.

Aleksandrs Krasnopjorovs ir bijušais afgānis, viņš divas desmitgades strādājis Latvijas Dzelzceļā Jelgavā. Viņu apsūdzēja par to, ka laika posmā no 2015. gada 21. oktobra līdz 2016. gada 23. septembrim viņš "nodarbojās ar nelikumīgu militāra rakstura ziņu vākšanu, kuras nav paredzētas izpaušanai" – tā izmeklēšana izvērtējusi faktu, ka viņš sūtījis pa dzelzceļu pārvadātās NATO tehnikas fotogrāfijas bijušajiem dienesta biedriem Krievijā.

Мужчина в наручниках - Sputnik Latvija
Poļu spiegam nāksies pavadīt ilgus gadus Krievijas kolonijā

No 2016. gada oktobra līdz 2018. gada janvārim Krasnopjorovs atradās cietumā, savukārt pēc tam viņu palaida brīvībā pret parakstu par neizbraukšanu no valsts.

2018. gada maijā pirmās instances tiesa piesprieda Krasnopjorovam pusotru gadu cietumsoda.

Abas tiesas procesa puses apstrīdēja lēmumu: prokurors uzskatīja spriedumu par pārāk maigu, savukārt aizstāvība nolēma panākt attaisnošanu, pamatojoties uz to, ka izmeklēšanai nebija nekādu pierādījumu, ka pārsūtītās ziņas bija paredzētas Krievijas specdienestiem, nevis daļa no draugu sarakstes.

Zemgales apgabaltiesa izskatīja apelāciju un paziņoja spriedumu – pastiprināt sodu vairāk nekā divas reizes – līdz trim gadiem un diviem mēnešiem. Tiesa, šajā termiņā tiek ieskaitīts arī tas laiks, kuru Krasnopjorovs jau ir pavadījis aiz restēm.

Tagad Augstākā tiesa ir apstiprinājusi šo spriedumu.

Spiegu mānijas plāns ir izpildīts

Publicists Vladimirs Lindermans ir pārliecināts, ka Latvijas specdienesti vienkārši cenšas izpildīt kaut kādu Krievijas spiegu noķeršanas plānu.

Pēc viņa domām, te arī meklējamas apsūdzības pret Jelgavas dzelzceļnieku Aleksandru Krasnopjorovu, zemnieku no Alūksnes Juriju Spilve un bijušo Latvijas IeM darbinieku Oļegu Buraku, kurš jau sen ir izgājis pensijā.

Apkopojot politiskos notikumus priekš Sputnik Latvija, Lindermans atzīmēja, ka Latvijas Valsts drošības dienests meklē "Krievijas izlūkus" dzelzceļnieku, zemnieku un pensionējušos policistu vidū, kaut gan Krievijas specdienesti diez vai par viņiem interesējās.

Ziņu lente
0