Diena bez nāvēm: Latvijā notiks pārbaudes uz autoceļiem

© pixabay / fsHHДорожно-транспортное происшествие
Дорожно-транспортное происшествие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vidēji ES CSNg katru dienu iet bojā 70 cilvēki, savukārt Latvijā kopš gada sākuma CSNg gājuši bojā 92 cilvēki.

RĪGA, 26. septembris – Sputnik. Eiropas dienas bez bojāgājušajiem un cietušajiem CSNg ietvaros 26. septembrī visā Latvijas teritorijā policija pastiprināti kontrolēs ceļu satiksmi.

Policijas darbinieki pārbaudīs vai vadītājs nav pārsniedzis ātrumu un vai viņš ir pie skaidra prāta, novērtēs transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, kā arī visus uzvedības veidus, kuri apdraud drošību uz ceļa, tostarp, nepiesprādzētu jostu trūkumu, mobila telefona lietošanu braukšanas laikā, bīstamu manevru veikšanu un gājēju pāreju bloķēšanu.

Akcija Eiropas dienā bez bojāgājušajiem un cietušajiem CSNg (angl. val. European Day Without Death Road), kuru saīsināti dēvē par projektu EDWARD, tiek rīkota ES valstīs jau ceturto reizi. Tās mērķis ir uzlabot drošību visos Eiropas maršrutos. Vidēji ES CSNg katru dienu iet bojā aptuveni 70 cilvēku.

Latvijā kopš gada sākuma līdz 23. septembris CSNg gājuši bojā 92 cilvēki, savukārt 340 – guvuši smagas traumas. Pērn tādā pašā periodā CSNg bojā gāja 91 cilvēks, smagas traumas guva 402.

Pērn Latvijā 26. septembris aizritēja bez bojāgājušajiem un cietušajiem CSNg.

Pasākumi projekta EDWARD ietvaros notiks 24 stundu garumā.

Ziņu lente
0