Parakstīta deklarācija par ASV un Polijas militāro sadarbību

© REUTERS/Carlos BarriaПрезидент США Дональд Трамп и президент Польши Анджей Дуда
Президент США Дональд Трамп и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV un Polijas vadītāji parakstījuši deklarāciju par ASV un Polijas militāro sadarbību. Dokumentā, ko publicēja Polijas Aizsardzības ministrija, norādītas plānotās ASV armijas bāzu dislokācijas vietas.

RĪGA, 24. septembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps un Polijas valsts vadītājs Andžejs Duda parakstījuši Deklarāciju par militāro sadarbību, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Abu valstu līderi plānoja parakstīt dokumentu Trampa vizītes laikā Polijā, kas bija ieplānota augusta beigās un septembra sākumā, taču Baltā nama vadītājs atcēla vizīti vētras "Dorian" dēļ.

Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV armijas bāzi Polijā gatavo karadarbībai

Dokumentā, ko publicēja Polijas Aizsardzības ministrija, norādītas plānotās ASV armijas bāzu dislokācijas vietas.

Piemēram, Poznaņā plānots izvietot ASV sauszemes spēku divīzijas štābu un atbalsta grupas, Dravsko apriņķī – Polijas un ASV bruņoto spēku mācību centra štābu, Vroclavā – ASV Bruņoto spēku transporta aviobāzes štābu. Bezpilota lidaparātu eskadras štābs apmetīsies Laskā, bet aviācijas brigādes, bataljona loģistikas un speciālo uzdevumu spēku objekts – Slupcas apriņķī. Vēl viens speciālo uzdevumu spēku objekts tiks izvietots Ļubļinā. Tanku brigādes dislokācijas vieta vēl tiek apspriesta.

Deklarācijas parakstīšanas laikā Donalds Tramps paziņoja, ka uz plānotajām bāzēm netiks nosūtīti papildu spēki – cilvēki tiks pārvietoti no citām vietām Eiropā. ASV spēku skaitliskais sastāvs Polijā palielināsies par tūkstoti. Patlaban valstī dislocēti 4,5 tūkstoši amerikāņu karavīru.

Ziņu lente
0