Baltkrievija noslēdz militāro dronu izstrādi

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasРоссийский беспилотный вертолет К2 "Клен", представленный на Международном авиационно-космическом салоне МАКС-2019
Российский беспилотный вертолет К2 Клен, представленный на Международном авиационно-космическом салоне МАКС-2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālisti jau sākuši militāros treniņus ar Baltkrievijas izstrādātajiem droniem. Valsts ir gatava arī pretoties bezpilota aparātu darbībām.

RĪGA, 24. septembris – Sputnik. Baltkrievijas militārie droni faktiski ir sasnieguši nepieciešamās īpašības, telekanāla "Belarusj 1" ēterā atklāja Valsts militārās rūpniecības komitejas priekšsēdētājs Romāns Golovčenko.

Baltkrievijas bruņojuma paraugi, tostarp – arī bezpilota lidaparāti pērnā gada oktobrī tika demonstrēti valsts prezidentam. Golovčenko informēja, ka apskates laikā valsts vadītājs sniedzis instrukcijas iekārtu pilnveidošanas jautājumā.

"Bezpilota lidaparādu segments, ko jau demonstrējām, (..) lidojošie prettanku granātmetēji un droni, kas nomet šķembu granātas," paskaidroja Golovčenko un piebilda, ka tie "faktiski ir pilnveidoti līdz nepieciešamajam stāvoklim".

Komitejas vadītājs informēja, ka patlaban rit komandu treniņi un mācības, poligonos regulāri tiek organizēti kaujas treniņi, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Baltkrievija ir gatava arī pretoties bezpilota lidaparātu darbībām. Golovčenko paskaidroja, ka valstī izstrādātā dronu apkarošanas sistēma ir viens no līderiem radioelektroniskās apslāpēšanas un BPLA neitralizācijas jomā pasaulē.

"Baltkrievijā rašotās radioelektroniskās apslāpēšanas sistēmas ir sasniegušas ļoti augstu līmeni" viņš apliecināja.

Ziņu lente
0