Krievijas karavīri apmeklēs Latviju NATO mācību "Sudraba bulta" laikā

© Sputnik / Sergey MelkonovБронетранспортер США M2A3 Bradley на международных учениях Summer Shield XIV
Бронетранспортер США M2A3 Bradley на международных учениях Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas militārie inspektori veiks četras dienas ilgu pārbaudi vienā no Latvijas rajoniem – apmeklēs poligonus un saņems īstu informāciju par karadarbību.

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Krievijas militārie inspektori veiks pārbaudi vienā no Latvijas rajoniem. Inspekcija ilgs no 23.līdz 26. septembrim, vēsta Krievijas bruņoto spēku avīze "Krasnaja zvezda". Šajā laikā Latvijā notiks NATO mācības "Sudraba bulta".

"No 23. līdz 26. septembrim Krievijas inspektoru grupa pārbaudīs vienu no Latvijas rajoniem. Tā platība veido aptuveni 16 tūkstošus kvadrātkilometru," vēsta avīze.

Krievijas pārstāvji apmeklēs mācību rajonus un poligonus, saņems informāciju par norādītajos rajonos dislocētajām vienībām un armijas daļām, kā arī karadarbību tajos, ieskaitot militārās mācības "Sudraba bulta 2019", kurās piedalīsies aptuveni trīs tūkstoši karavīru no 12 alianses valstīm.

Член-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин - Sputnik Latvija
Eksperts paskaidroja, kāpēc NATO slēpj no Krievijas militārās mācības Latvijā

Manevros iesaistīti kareivji un virsnieki no Latvijas, Albānijas, Čehijas, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Lietuvas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas.

Mācības notiks Ādažu poligonā, Stopiņu, Salaspils, Ikšķiles, Ogres, Mālpils, Siguldas, Ādažu, Inčukalna un Garkalnes novados.

Manevru mērķis – uzlabot Latvijas Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar sabiedrotajiem, izspēlē aizsardzības operāciju plānošanu un realizāciju, tostarp arī sauszemes spēku mehanizētās kājnieku brigādes sadarbību ar alianses paplašināto kontingentu Baltijas valstī.

2011. gadā parakstītais Vīnes dokuments uzdod valstīm ik gadus sniegt informāciju par saviem bruņotajiem spēkiem, aizsardzības potenciāla attīstības plāniem un militāro budžetu, kā arī savlaicīgi informēt par plānotajām militārajām darbībām. EDSO valstis informē viena otru par noteikta veida militāro darbību, uzaicina novērotājus un organizē inspekcijas. Dokumenta mērķis ir uzticības stiprināšana starp dalībvalstīm (EDSO ietver 57 valstis Eiropā, Āzijā un Amerikā),

Saskaņā ar dokumentu visas EDSO valstis var pārbaudīt, vai citām vienošanās loceklēm nav slēpta militārā potenciāla. Saskaņā ar kvotām Latvijai ir jāuzņem viena vērtējuma vizīte un trīs bruņojuma kontroles vizītes gadā.

Arī Latvija nosūta savus pārstāvjus inspekcijas braucienos uz citām EDSO valstīm.

Ziņu lente
0