Video

Paskatieties, ko spēj Krievijas reaktīvie atmīnētāji un smagie ugunsmetēji

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tīmeklī publicēts video ieraksts, kurā redzamas pašgājējas reaktīvās atmīnēšanas iekārtas UR-77 "Meteorit" ("Zmei Gorinič") un smagie ugunsmetēji TOS-1A "Solncepjok" darbībā.

Plašajās starptautiskajās mācībās "Centrs 2019" pie Orenburgas tika izmēģinātas pašgājējas reaktīvās atmīnēšanas iekārtas un smagie ugunsmetēji. Video ierakstā redzama šaušana no smago ugunsmetēju sistēmu kompleksiem TOS-1A "Solncepjok".

TOS-1A "Solncepjok" ir sistēmas TOS-1 "Buratino" modifikācija. Abas bruņotas ar 220 mm nevadāmajiem reaktīvajiem lādiņiem ar uzliesmojošo un termobārisko pildījumu. Raķetes TOS-1A iespējams izmantot līdz 6 km attālumā, vispārēja trieciena zona ar pilno zalvi (24 lādiņi) sastāda aptuveni kvadrātkilometru.

Mācībās "Centrs 2019" piedalās aptuveni 128 tūkstoši karavīru, vairāk nekā 20 tūkstoši bruņojuma un militārās tehnikas vienību, apmēram 600 lidaparāti, 15 kuģi un sagādes kuģi. Mācības organizētas Orenburgas, Čeļabinskas, Kurgānas, Astrahaņas un Kemerovas apgabalos, kā arī Dagestānā, Altaja novadā un Kaspijas jūras akvatorijā.

Ziņu lente
0