Šoigu nosaucis galveno apdraudējumu Krievijai

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasМинистр обороны РФ Сергей Шойгу на заседании Совета Федерации РФ
Министр обороны РФ Сергей Шойгу на заседании Совета Федерации РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs atzīmēja, ka mūsdienu informatizācijas un automatizācijas līmenī pastāv kļūdu risks bruņojuma pārvaldes sistēmā.

RĪGA, 22. septembris – Sputnik. ASV pārliecība par savu pārspēku un iespējām spert nesaprātīgus soļus rada galvenos draudus Krievijai un citām valstīm, uzskata Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Savas ievainojamības apziņa un vēlme saglabāt līdzsvaru un vispārēju vienādu drošību liek ieslēgt galvu. Ja tu domā, kā pēc inerces vēl joprojām uzskata ASV, ka spēku līdzsvars nosvēries uz tavu pusi, galvā var ienākt visdažādākās idejas, pat ne pašas saprātīgākās. Tieši šajā situācijā es patlaban saskatu galvenos draudus, pie tam ne tikai Krievijai," viņš paziņoja intervijā avīzei "Moskovskij komsomoļec".

Сергей Шойгу - Sputnik Latvija
Krievijas aizsardzības ministrs pastāstīja par valsts rietumu robežas nostiprināšanu

Šoigu atzīmēja, ka mūsdienu informatizācijas un automatizācijas līmenī pastāv kļūdu risks bruņojuma pārvaldes sistēmā. Šī iemesla dēļ, pēc viņa domām, patlaban priekšplānā izvirzījušies informatīvās drošības jautājumi.

Taujāts, cik liela, pēc viņa domām ir iespēja, ka Krievija tuvākajā nākotnē tiks iesaistīta plašā bruņotā konfliktā, Šoigu atbildēja: "Ceru, ka pašlaik nav runas par pilna mēroga karu." Viņš piebilda, ka riski un sekas, ko radīs tāds karš ir redzami katram, taču apdraudējums Krievijai nemazinās.

ASV ir 170 armijas bāzes

ASV ir 170 armijas bāzes visā pasaulē, taču Krievija var efektīvi stāties pretī Amerikai, norādīja Šoigu.

MGM-31C Першинг 2 — американская твердотопливная двухступенчатая баллистическая ракета средней дальности мобильного базирования - Sputnik Latvija
Šoigu pastāstīja par ASV izdevumiem raķetēm, kuras pārkāpj INF līgumu

"Ne tikai var – Krievija jau itin efektīvi stājas pretī Amerikai. Stājas pretī, pateicoties mūsu zinātnei, mūsu rūpniecībai, mūsu jaunajām izstrādēm. Turklāt mēs nepūlamies sacensties ar viņiem visās frontēs. Ja saliksiet pa plauktiņiem ASV kara budžetu, jūs sapratīsiet: viņiem ir milzīgi izdevumi dažādām pa visu pasauli izkaisītām bāzēm. Amerikai ir 170 tādas bāzes," atgādināja Šoigu.

Ministrs konstatēja, ka Savienoto Valstu izdevumi tai pašai operācijai Afganistānā vien gandrīz līdzīnās Krievijas gada aizsardzības budžetam.

"ASV tērē gigantisku naudu privātām militārajām kompānijām, aviācijas bāzes grupējumiem. Taču, vai Krievijai vajadzīgi pieci vai desmit aviācijas bāzes grupējumi, ja mēs neplānojam nevienam uzbrukt? Mums vajadzīgi līdzekļi, ko potenciāli iespējams izmantot pret tādām pretinieka aviācijas bāzes grupām, ja pret mūsu valsti tiks vērsta agresija. Tas ir daudz lētāk un efektīvāk!" paskaidroja ministrs.

Krievija un Ukraina

Šoigu pauda cerību, ka Kijevai izdosies apturēt ukraiņu ekstrēmistu aicinājumus karot ar Krieviju. Viņš nožēloja, ka Ukrainas valdība jau agrāk nav apklusinājusi tamlīdzīgus paziņojumus.

Intervijā Krievijas ministrs teica, ka negrib pat domāt par to, kādas briesmas nesīs Krievijas un Ukrainas armiju tieša militāra sadursme, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Es ļoti ceru, ka Ukrainas tautai un Ukrainas valdībai pietiks gribas, spēku un iespēju atvēsināt karstās galvas, kas aicina uz tādu muļķību un ārprātīgu sižetu," teica Šoigu.

"Reiz tik un tā nāksies apturēt ekstrēmistus Ukrainā. Žel tikai, ka tas nav izdarīts agrāk," piebilda ministrs.

Ziņu lente
0