Kebabs iestrēgst rīklē: ēstuves Rīgā vēl joprojām nesaprot latviešu valodu

© Sputnik / Sergey MelkonovПакистанский кебаб в Риге
Пакистанский кебаб в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtējā sūdzība par Pakistānas kebabnīcām ienākusi nevis PVD, bet gan Valsts valodas centrā: šoreiz tikt skaidrībā ar ēstuvēm līdz Latvijas sabiedrisko mediju bijušais vadītājs.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Šoreiz ar Pakistānas kebabnīcu darbu neapmierināts ir Latvijas radio un televīzijas bijušais vadītājs Dzintris Kolāts, vēsta Mixnews.lv.

Viņš sašutis par to, ka "Pakistānas kebaba" darbinieki vispār nesaprot latviešu valodu. Savu sašutumu Kolāts izgāza Twitter.

"Ieskrēju Pakistānas kebabā pretī Vērmanītim uz Merķeļa. Ēdienu iznēsātājs PILNĪGI NEKO latviski nesaprot. Zēns pie kases cenšas glābt. Rezultāts dažāds, gaidīšana ilga..." pastāstīja Kolāts par saviem pārdzīvojumiem kebabnīcā.

​Sašutumu viņš paudis arī Valsts valodas centram. Šķiet, kebabnīcas varētu gaidīt kārtējā pārbaude.

Ienīstās kebabnīcas

Atgādināsim, ka kebabnīcu galvenais ienaidnieks Latvijā ir Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava. Augustā viņš bija stāvā sajūsmā par to, ka Pārtikas un veterinārais dienests apturējis veselu divu kebabnīcu darbību Rīgā. Ziņa tā iepriecināja politiķi, ka viņš to publicēja pat pirms PVD.

Латышские национальные пирожки скландраусисы - Sputnik Latvija
Sociālie tīkli pret kebabnīcām: subsidēt latviešu virtuvi

Dombrava pateicās Zemkopības un Iekšlietu ministrijām par sadarbību, jo šie resori sāka cīņu ar negodīgiem uzņēmējiem, kuri grauj konkurenci un apdraud sabiedrības veselību.

Jāpiebilst, ka Jāņa Dombravas naids pret kebabnīcām uzliesmojis jau pasen – 2018.gada maijā politiķis kritizēja studentus no Indijas un Pakistānas, kuri pārpludinājuši Rīgu. Viņš aicināja kolēģus ierobežot trešo valstu studentu skaitu, ieviešot kvotu – ne vairāk kā 3500 cilvēkus gadā.

Vēlāk Dombrava pat sāka diskusiju par to, kas strādā "Pakistānas kebabā" un vēstīja: viņš turot firmu aizdomās par migrantu nelegālu iekārtošanu darbā. PMLP politiķim pavēstīja, ka SIA "Pakistan Kebab" nav oficiāli noformētu ielūgumu ārzemniekiem nodarbinātības jomā.

Jāpiebilst, ka Dombrava nav vientuļš savā viedoklī par studentiem no trešajām valstīm. Iepriekš izglītības ministre Ilga Šupliska atklāja savu sapni par studentiem no ES valstīs. Tiesa, viņa piebilda, ka pagaidām nepadzīs no Latvijas Indijas un Uzbekistānas pilsoņus, taču skaidrs, ka viņu klātbūtne politiķi nepriecē.

Посольство Азербайджана предлагало традиционные блюда из баранины. Посетители могли приобрести ароматный люля-кебаб - Sputnik Latvija
"Rīgā ir arī citas tautības": Latvijas PVD varētu slēgt ne tikai kebabnīcas
Starp citu, jāpiebilst, ka kebabnīcu darbiniekiem klājas pasmagi arī bez Dombravas un Šuplinskas. Miks Celmiņš, indiešu uzņemēju interešu pārstāvis, pastāstīja, ka, uzzinājuši par problēmām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, iedzīvotāji nākuši, lai pasmietos par indiešiem. Celmiņu pārsteidza, kā pieauguši cilvēki var pārvērst naida kurināšanu par hobiju un izklaidēties, nosodot jauniešus, kuri neliekuļoti vēlas integrēties sabiedrībā.

Tomēr abas PVD slēgtās kebabnīcas ir novērsušas trūkumus un atsākušas darbu. Tie ir divi uzņēmumi - SIA "DSBS" un SIA "J investment". Pirmā reģistrēta 2011. gadā ar pamatkapitālu 2847 eiro apmērā. Uzņēmuma īpašnieki ir divi Indijas pilsoņi - Sai Naga Dīpika Malla un Kušlovs Immadiseti. Kompānija "J investment" reģistrēta 2019.gada martā, un tās pamatkapitāls ir viens eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Indijas pilsonis Pratapkumars Boghabhai Solanki.

Ziņu lente
0