ASV plāno uzbrukt Kaļiņingradai iespējamā karā ar Krieviju

© Отдел информационного обеспечения Балтийского региона / Pāriet pie mediju bankasНовые расчеты С-400 заступили на первое боевое дежурство в Калининградской области
Новые расчеты С-400 заступили на первое боевое дежурство в Калининградской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagona plāns paredz vispusēju uzbrukumu – no gaisa, zemes, jūras, kosmosa, uzbrukumus kibertelpā un radioelektronisko cīņu.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Pentagonam ir plāns, kas ļaus pārvarēt pretgaisa aizsardzības sistēmu Kaļiņingradā, žurnālistiem atklāja ASV GKS komandieris Eiropā un Afrikā Džefrijs Lī Harrigans. Par to stāsta Breaking Defense.

Pēc viņa vārdiem, Vašingtona esot gatava "ļoti savlaicīgi" atbildēt uz iespējamo "Krievijas agresiju" Eiropā.

Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV armijas bāzi Polijā gatavo karadarbībai

"Mēs izstrādājam šo shēmu. Mēs visu laiku pārdomājam šos plānus un būsim gatavi tos īstenot, ja tas reiz būs nepieciešams," pastāstīja militārpersona.

Pentagona izstrādātā plāna nianses Harrigans neatklāja, vēsta RIA Novosti. Zināms tikai tas, ka plāns paredz vispusēju uzbrukumu – no gaisa, zemes, jūras, kosmosa, uzbrukumus kibertelpā un radioelektronisko cīņu.

Rietumvalstu politiķi un militārpersonas pastāvīgi diskutē par "Krievijas draudiem". Pie tam Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka Krievija neplāno nekādus uzbrukuma plānus.

Valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka aliansei tas ir ļoti labi zināms, taču tā vienkārši izmanto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonu pie Krievijas robežām.

Ziņu lente
0