Pārkāpumi atrasti arī bērnudārzos Ogre un Ikšķilē

© Sputnik / Sergey MelkonovДети на параде в день Лачплесиса
Дети на параде в день Лачплесиса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc zarnu infekcijas uzliesmojuma Siguldā vecāki sāka lūgt Pārtikas un veterināro dienestu pārbaudīt bērnudārzus citos Latvijas reģionos.

RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis atsevišķus noteikumu pārkāpumu gadījumus pirmsskolas izglītības iestāžu ēstuvēs Ogre un Ikšķilē, ziņo LSM.lv.

Pēc zarnu infekcijas Siguldā vecāki sāka pievērst uzmanību bērnu veselībai un aktīvāk aicināt resorus pārbaudīt, vai izglītības iestādes atbilst higiēnas prasībām arī citos Latvijas reģionos, norāda PVD pārstāve Ilze Meistere.

Pēc viņas informācijas, vakar PVD pārbaudīja piecu pirmsskolas izglītības iestāžu pārtikas bloku darbu Ogrē un divu - Ikšķilē. Pārbaužu laikā konstatētas atsevišķas neatbilstības, norādīts to novēršanas termiņš, kā arī ņemti paraugi laboratoriskiem pētījumiem.

Дети в детском саду - Sputnik Latvija
Siguldas dome aizstāv pilsētas bērnudārzus

Meistere uzsvēra, ka pārbaudei Ogrē un Ikšķilē nav nekāda sakara ar saslimšanas gadījumiem Siguldā.

Siguldas mācību iestāžu pārbaudes laikā noskaidrots, ka trīs no tām, ieskaitot bērnudārzu, ko apmeklēja saslimuši bērni, nav reģistrētas PVD, tāpēc tām nav tiesību barot bērnus, jo tajos nav veiktas plānveida pārbaudes. Savā mājaslapā PVD atgādina, ka pārbaudīt iestādes reģistrāciju PVD var speciālajā reģistrā.

Reģistrā atzīmēts arī uzņēmuma pēdējais reitings: A - pilnībā atbilst likuma prasībām, B - atbilst likuma prasībām, bet ir konstatēti pārkāpumi, kas neietekmē pārtikas drošību, C - neatbilst likumu un normatīvo aktu prasībām.

Kopumā PVD reģistrēti 1 656 uzņēmumi, kas sniedz sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus mācību iestādēs. Tie ir augsta riska objekti, kas, salīdzinot ar citiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, tiek pārbaudīti biežāk. Plānveida pārbaudes Latvijas mācību iestādēs notiek katru dienu visā mācību gadā.

Šonedēļ premjerministrs Krišjānis Kariņš uzdeva Vides un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem un zemkopības ministram Kasparam Gerhardam veikt pārbaudes par iespējamiem pārtikas aprites pārkāpumiem Latvijas bērnudārzos. Par pārbaudes rezultātiem ministriem jāinformē valdības vadītājs līdz 20. novembrim.

Ziņu lente
0