Siguldas dome aizstāv pilsētas bērnudārzus

© Pixabay / Regenwolke0Дети в детском саду
Дети в детском саду - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Siguldas novada domē neuzskata par nelikumīgu bērnudārzu vadītāju rīcību, kuri nereģistrēja savas iestādes Pārtikas un veterinārajā dienestā.

RĪGA, 18. septembris – Sputnik. Visas ēdienu piegādes Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs notiek legāli, paziņoja Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa radio Baltkom intervijā.

Iepriekš Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) paziņoja, ka trīs izglītības iestādes Siguldā – bērnudārzi "Tornīši" un "Pumpurdārzs" un skola "Baltais flīģelis" – vispār nebija reģistrēti dienestā, un tādēļ nav bijuši tiesīgi ēdināt bērnus.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Ministrijām uzdeva pārbaudīt skolu un bērnudārzu pusdienas

Sausiņa atzina, ka strīdīgā situācija radusies bērnudārzu vainas dēļ, taču par pretlikumīgu pirmsskolas izglītības iestāžu rīcību, pēc viņas teiktā, dēvēt nedrīkstot.

"Pirmsskolas izglītības iestādē "Tornīši", kā arī citās šāda veida iestādēs visā Latvijā, ēdiens netiek gatavots uz vietas, savas virtuves bērnudārzos nav. Ēdiens tiek piegādāts – atbilstoši produktu iegādes noteikumiem un līgumu nosacījumiem. Šajā gadījumā tā ir bērnudārza vadītājas atbildība, kura nepaziņoja PVD par uzņēmumu, kurš piegādā ēdienu. Šobrīd viss jau ir izdarīts, tādēļ jautājums ir atrisināts. Visiem vecākiem, kuru bērni tiek audzināti šajā bērnudārzā, ir noslēgts līgums ar šo uzņēmumu, tādēļ to teju drīkst nosaukt par nelegālu ēdināšanu. Protams, ja mēs vēlamies, lai tas skaļāk skanētu, var izmantot šādu formulējumu. Taču es tam nepiekrītu," pateica Sausiņa.

Viņa norādīja, ka infekcijas rašanās iemesli joprojām paliek nezināmi.

"Pagaidām joprojām notiek pārbaudes. Es personīgi komunicēju ar Slimību profilakses un kontroles centru. Katru dienu saņemu aktuālāko informāciju gan no viņiem, gan no PVD. Viennozīmīgi pateikt, kas tā par infekciju un kādā veidā tā nonākusi bērnudārzos, šīs iestādes pagaidām nevar. Taču paziņot par to var tikai tās," pateica Sausiņa.

Tāpat viņa paskaidroja, kādēļ netika pieņemts lēmums īslaicīgi slēgt bērnudārzus uz karantīnu.

"Mēs balstāmies uz informāciju, kuru saņemam no Slimību profilakses un kontroles centra. Mēs paši aktīvi aicinām pieaugušos, kuru bērniem parādās vēdersāpes, nekavējoties vērsties pie ģimenes ārsta vai citā medicīnas iestādē. Tālāk – kādēļ mēs neslēdzām bērnudārzus uz karantīnu. Pagaidām nav zināms, kur ir infekcijas rašanās iemesls. Mēs katru dienu sekojam notikumu attīstībai. Ja kādā brīdī būs skaidrs pamatojums slēgšanai, mēs to izdarīsim. Tai pat laikā, piemēram, Dānijā šovasar līdzīga infekcija bija vērojama bērniem trīs mēnešu garumā. Mēs nevaram atļauties slēgt bērnudārzus uz trīs mēnešiem. Šodien informācijas par to, ka saslimšana izplatās, manā rīcībā nav," pateica Sausiņa.

Ziņu lente
0