Krāslavas novadā robežsargi atņēma ūdenslīdējam cigaretes

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasОткрытие международного конкурса по водолазному многоборью "Глубина - 2017" в Севастополе
Открытие международного конкурса по водолазному многоборью Глубина - 2017 в Севастополе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polietilēna ietītās kontrabandas cigaretes Latvijā no Baltkrievijas nogādāja pa upi ar ūdenslīdēju aprīkojumu palīdzību.

RĪGA, 18. septembris – Sputnik. Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes darbinieki Krāslavas novadā aizturēja divus Latvijas pilsoņus, kuri nodarbojās ar tabakas izstrādājumu kontrabandu no Baltkrievijas, raksta Grani.lv.

Operatīvo pasākumu laikā Piedrūjas pagasta Aleksandrova ciemā robežsargi aizturēja divus vīriešus, kuri vilka polietilēna saiņus, kuros, kā izrādījās, bija ietītas cigaretes. Neviens no aizturētajiem nespēja uzrādīt personību apliecinošus dokumentus.

Знак на таможенном посту на границе Латвия - Россия - Sputnik Latvija
Kontrabandisti uz Latvijas un Krievijas robežas izmanto Bonda filmu cienīgus trikus

Viens no viņiem, tērpies ūdenslīdēju tērpā (atgādināsim, ka daļa Latvijas un Baltkrievijas robežas iet caur Daugavu), izrādīja pretošanos robežsargiem un tiem nācās pielietot speclīdzekļus.

Kopumā kontrabandistiem tika konfiscēti 70 tūkstoši NZ Gold un Premier cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Sakarā ar kontrabandas faktu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās ierosināts kriminālprocess. Tāpat par pierobežas zonas režīma pārkāpumiem abiem vīriešiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli. Aizturētie tika nodoti Valsts policijai un ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Latvijā ir Eiropas Savienībā lielākais kontrabandas un viltotu cigarešu apjoms salīdzinājumā ar kopējo cigarešu patēriņu valstī. Divas trešdaļas konfiscēto paciņu saturēja Baltkrievijas akcīzes markas: VID darbinieki norāda, ka Baltkrievija ražo trīs reizes vairāk cigarešu, nekā patērē.

Ziņu lente
0