Pēc Latvijas tūrista bojāejas Zeļenogradskā pastiprinās drošības pasākumus

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasБерег Балтийского моря в Зеленоградске.
Берег Балтийского моря в Зеленоградске. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zeļenogradskas mola zemākajā līmenī ir nožogojumi, kurus saveda kārtībā pirms kūrorta sezonas sākuma, taču vīrietis stāvēja pie slīdraga, kuru nožogo tikai ar laivu piestātnes vietas ķēdēm.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Kaļiņingradas apgabala Zeļenogradskas pilsētas apriņķa varasiestādes pastiprinās drošības pasākumus uz promenādes, kur vētras laikā svētdien vilnis jūrā noskaloja Latvijas tūristu, vēsta apriņķa administrācijas mājaslapa.

Svētdien 49 gadu vecu tūristu no Latvijas Kaļiņingradas apgabalā no mola ieskaloja spēcīgs vilnis. Uz notikuma vietu nekavējoties izsauca glābējus un ātro palīdzību. Viens no aculieciniekiem izvilka slīkoni no ūdens ar virves palīdzību, taču, ierodoties notikuma vietā, mediķi konstatēja viņa nāvi. IK izmeklētāji uzsākuši notikuma pirmsizmeklēšanas pārbaudi.

Saskaņā ar vietējo varasiestāžu datiem 49 gadus vecais tūrists atradās uz mola ar saviem radiniekiem. Viņi kopā nokāpa zemākajā līmenī.

"Pēc tam radinieki uzkāpa augšā, vīrietis palika lejā un pēc kāda laikā nonāca ūdenī," atzīmēja Zeļenogradskas Civilās aizsardzības un ārkārtas situāciju nodaļas priekšnieks Eduards Kolkins.

Taču, pēc Kolkina sacītā, mola zemākajā līmenī ir nožogojumi, kurus saveda kārtībā pirms kūrorta sezonas sākuma, bet vīrietis stāvēja pie slīdraga, kuru nožogo tikai ar laivu piestātnes vietas ķēdēm.

"Cietušais kādu laiku centās turēties pie noņemtās ķēdes. Pagaidām ir grūti teikt, kas notika – viņu ieskaloja vilnis vai viņš vienkārši pazaudēja līdzsvaru un nokrita ūdenī. Iespējams, vilnis viņu atsita pret molu un apdullināja," atzīmēja Kolkins.

Saskaņā ar reģionālā ĀSM preses dienesta priekšnieka Alekseja Baranova datiem, ir informācija par to, ka bojāgājušais neievēroja drošības noteikumus, lai uzņemtu fotogrāfiju.

Шторм. Иллюстративное фото - Sputnik Latvija
Kaļiņingradas apgabalā vilnis ieskalojis jūrā tūristu no Latvijas

"Administrācijas vadītājs izdevis rīkojumu uzstādīt uz mola glābšanas riņķus ar virvēm. Vētras laikā, kad viļņi cilvēku var spēcīgi atsist pret krasta aizsargkonstrukcijām, diez vai uz tiem var likt lielas cerības. Taču, iespējams, tās palīdzēs nelaimē nonākušajiem turēties virs ūdens kādu laiku līdz ieradīsies palīdzība," paziņoja Kolkins.

Viņš atzīmēja, ka pilsētas varasiestādēm paredzēts pastiprināt arī profilaktisko un informatīvo darbu, tiks uzstādīti papildu informācijas uzraksti par atrašanās bīstamību uz mola vētras laikā.

Pēc Kolkina sacītā, paziņojums tālrunī 112 tika saņemts svētdien dienā no aculieciniekiem, dispečere informēja ĀSM un ātrās palīdzības dienestu. Ātrās palīdzības vadītājs uzbrauca uz promenādes, uzbraukšana uz kura ārkārtas situācijas ir pieejama – norobežojošie stabi, kuri uzstādīti atpūtnieku drošības nolūkos, automātiski nolaižas pēc operatoru signāla. Taču palīdzēt cietušajam neizdevās, viņš mira uz mediķu rokām.

Ziņu lente
0