Staigā atlidošanas zonā 90. gadu treniņbiksēs: kā tagad taksometri strādā lidostā "Rīga"

© Sputnik / Sergey MelkonovСтоянка такси в аэропорту Рига
Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izņemot oficiālo rindu, pie lidostas "Rīga" parādījusies vēl viena – no mašīnām, kurām nav licences.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Pirmajā darba dienā, kopš spēkā stājušies jaunie taksometru noteikumi, pie Rīgas lidostas izveidojušās divas rindas – no to kompāniju mašīnām, kuras saņēma speciālu licenci, un alternatīvā rinda. Taksometri, kuri nesaņēma licenci, tagad stāv tur, kur parasti apstājas starppilsētu autobusi un transfēra reisi, savukārt taksisti staigā atlidošanas zonā un aicina pasažierus, vēsta LTV7 Krievu apraide.

Такси - Sputnik Latvija
No lidostas – ar taloniem: MK apstiprinājis taksometru pārvadājumu noteikumus

Kopš 15. septembra taksometru pakalpojumu sniegšana lidostā "Rīga" ir nopietni ierobežota: gaisa ostu atļauts apkalpot tikai automobiļiem, kas nav vecāki par pieciem gadiem, savukārt salonam ir jābūt pielāgotam invalīdiem un bērniem. Tāpat kompānijām ir jānodrošina taksometru pakalpojumi pat tajā laikā, kad lidostā ir zema lidojumu intensitāte.

Tāpat tiem, kas vēlas strādāt lidostā, jānodrošina norēķini ar Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētiem dokumentiem, kuri apstiprina priekšapmaksu. Šādus dokumentus turpmāk dēvēs par vaučeriem, tajos būs norādīta noteikta brauciena cena no lidostas, piemēram, uz Rīgas centru. Vaučera iegāde nozīmēs, ka pasažieris drīkst izmantot noteiktas taksometru kompānijas pakalpojumus.

Saņemt licenci darbam lidostas zonā līdz septembra vidum nav paspējuši visi: atļaujas tika izsniegtas tikai 63 automobiļiem no kompāniju apvienības "Rīgas Taksometru parks" un "Red cab lidosta", kā arī 23 "Baltic Taxi" automobiļiem.

Pēc žurnālistu novērojumiem, tagad situācijas ar taksometriem pie lidostas ir sekojoša: oficiālā taksometru rindā stāv mašīnas ar licenci, savukārt tās, kuras dokumentus vēl nav saņēmušas vai vispār neplāno to darīt, ir izveidojušas savu alternatīvu rindu otrā pusē – tur, kur apstājas starppilsētu autobusi un transfēra reisi.

Министр сообщения Латвийской Республики Талис Линкайтс - Sputnik Latvija
"Ja man būs sirmi mati, tad takšu sakarā": Latvijas satiksmes ministrs par 50 eiro braucienu

"Godīgi sakot, es arī necerēju, ka pārējie taksisti pazudīs. Protams, viņi meklēs risinājumus. Viņi ne vien meklē tos, bet arī staigā atlidošanas zonā. Joprojām 90. gadu treniņbiksēs," pastāstīja "Rīgas Taksometru parks" komercdirektore Anita Pakalniece.

Lidostas pārstāvji par alternatīvo rindu paziņojuši policijai.

"Sistēma strādā automātiski. Tiešsaistes režīmā. Pie barjeras atrodas to numurzīmju nolasītājs, kas iekļautas datubāzē. Ja tur ir dati, mašīna var iebraukt. Ar to bija saistītas galvenās grūtības sagatavošanās periodā, jo licences tika izsniegtas īsā termiņā," pastāstīja Starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte.

Ziņu lente
0