Kaļiņingradas apgabalā vilnis ieskalojis jūrā tūristu no Latvijas

© Sputnik / Михаил Мордасов / Pāriet pie mediju bankasШторм. Иллюстративное фото
Шторм. Иллюстративное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājs gāja bojā tūrisma brauciena laikā uz Kaļiņingradas apgabalu – no promenādes vētras laikā vīrietis tika ieskalots jūrā.

RĪGA, 16. septembris – Sputnik. Izmeklētāji noskaidro tūrista no Latvijas bojāejas apstākļus, viņu ieskalojis jūrā vilnis Kaļiņingradas apgabala Zeļenogradskā, vēsta RIA Novosti.

Notikuma detaļas pastāstīja vietējā iedzīvotāja savā Facebook lapā.

"Mēs ar meitu aizbraucām šodien pastaigāt gar jūru uz Zeļenogradsku. Pieejot pie mola, es pamanīju, ka jūrā kaut kas ir. Izjutām šausmas, kad sapratām, ka tas ir cilvēks. Kamēr piegājām tuvāk, viņu jau nedaudz aiznesa jūrā, bet viņš bija dzīvs. Pa molu šausmās skraidīja cilvēks. Uz promenādes divas sievietes raudāja. Vēlāk izrādījās, ka tā ir grupa no Latvijas, atpūtās pie mums Kaļiņingradas apgabalā un šodien viņiem bija jādodas uz dzimteni. Izgāja pastaigāties pa molu un vienu no viņiem vienkārši ieskaloja ar vilni," uzrakstīja viņa.

Pēc viņas sacītā, cilvēks gāja bojā vēl pirms ātrās palīdzības ĀSM ierašanās, viņa līķi no ūdens izvilka viens no biedriem. Taču ātrās palīdzības mašīna pat nespēja iebraukt promenādē.

"Kad mediķi piesteidzās klāt, atlika vien konstatēt nāvi. Rezultātā noslīkušo paņēma ātrās palīdzības mašīnā, bet latvieši pilnā balsī raudāja uz promenādes!!! Kas TAS??? Gribu uzrunāt Zeļenogradskas pilsētas administrāciju un Apgabala prokuratūru! KĀPĒC vētras laikā cilvēki tiek laisti uz Zeļenogradskas molu, kur viņus jebkurā brīdī var noskalot vilnis?! KĀPĒC tu nekarājas glābšanas riņķi ar virvēm, kuri varētu izglābt dzīvību?! KĀPĒC Zeļenogradskas ĀSM dienests nav aprīkots ar visu nepieciešamo dzīvības glābšanai uz ūdens, pat ar peldlīdzekļiem?! Gribētos ticēt, ka pēc notikušā tiks izdarīti secinājumi," uzrakstīja viņa.

"Saskaņā ar 49 gadu vecā ārvalstu pilsoņa bojāejas faktu organizēta pirms izmeklēšanas pārbaude. Saskaņā ar provizoriskajiem datiem vīrietis atradās Baltijas jūras krastā, viņu ieskaloja vilnis. Precīza nāves cēloņa noskaidrošanai tiks nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze, tiek noskaidroti visi notikuma apstākļi," paziņoja RIA Novosti Krievijas IK Reģiona Izmeklēšanas pārbaudes vadītāja vecākā palīdze Nataļja Gacko.

Ziņu lente
0