Ārkārtas situācija Rīgā: atkritumus izved pēc pagaidu plāna

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет – "Нет монополии! Нет TIrIga" у здания Рижской думы
Пикет – Нет монополии! Нет TIrIga у здания Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā tagad Rīgā izvedīs atkritumus, kādas kompānijas ar to nodarbosies, un kas jādara Latvijas galvaspilsētas iedzīvotājiem, kur jāgriežas.

RĪGA, 16. septembris – Sputnik. Kopš svētdienas, 15. septembra, atkritumus Rīgā izved atbilstoši ārkārtas situācijas pagaidu plānam.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Kariņš apsūdz Rīgas domi nekaunībā atkritumu skandāla dēļ

Iepriekš Latvijas Valdība atbalstījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto lēmuma projektu par ārkārtas situācijas izsludināšanu Rīgas atkritumu apsaimniekošanā. Valsts kancelejas juristi un Tieslietu ministrijas eksperti ieteica izsludināt ārkārtas situāciju kā vienīgo pareizo lēmumu.

Valdības rīkojums liek Rīgas domei vienoties ar uzņēmumiem, kuri apstiprinājuši savu gatavību sniegt atkritumu izvešanas pakalpojumu Rīgā, par pakalpojumu turpināšanu no 15. septembra.

Valdības rīkojums paredz, ka par potenciālajiem zaudējumiem, kuri var tikt radīti fiziskajām un juridiskajām personām ārkārtas situācijas režīma laikā, atbildību nes Rīgas dome.

Rīgas dome organizēja pārrunas ar kompānijām, kuras iepriekš sniedza atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Rīgā. Pārrunu laikā trīs no četrām kompānijām – "Clean R", "Eco Baltia vide" un "Lautus" – piekrita turpināt sniegt savus pakalpojumus galvaspilsētā. Kopumā šie operatori iepriekš nodrošināja atkritumu izvešanu no 96% Rīgas teritorijas, šo kompāniju klientiem nemainīsies pakalpojumu tarifs un citi nosacījumi.

Problēma ir ar atlikušajiem 4% Rīgas teritorijas. Tur iepriekš strādāja "Pilsētvides serviss". Taču "Pilsētvides serviss" vairs negrasās turpināt atkritumu izvešanu Rīgā. Tādēļ apkalpošana pāriet "Clean R" un "Eco Baltia vide" pārziņā.

Мусорные пакеты - Sputnik Latvija
"Parādīsim atšķirību starp atkritumu maisu un rīdzinieku": pie Rātsnama rīkos piketu

"Clean R" apkalpos juridiskās personas, savukārt "Eco Baltia vide" – privātmājas. Privātmāju iedzīvotājiem nekas nemainīsies cenu ziņā, turklāt viņiem nevajadzēs pārslēgt līgumus.

Jautājumu un problēmu gadījumā Rīgas iedzīvotājus aicina zvanīt pa tālruni 67 474 700. Zvani tiek pieņemti pirmdien no plkst. 8:30 līdz 18:00, otrdien, trešdien un ceturtdien – no 8:30 līdz 17:00 un piektdien – no 8:30 līdz 16:00.

Tāpat visu interesējošo informāciju var saņemt e-pastā, nosūtot vēstuli uz elektronisko adresi atkritumi@riga.lv.

Ziņu lente
0