Latvijā tiek slēgta peldsezona

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības inspekcija vairs neveiks regulāras ūdens kvalitātes pārbaudes peldvietās. Nākamā peldsezona Latvijā tiks atvērta 2020. gada 15. maijā.

RĪGA, 16. septembris – Sputnik. Svētdien, 15. septembrī, Latvijā oficiāli beidzās peldsezona, vēsta Mixnews.lv.

No 15. septembra Veselības inspekcija (VI) vairs neveiks regulāras ūdens kvalitātes pārbaudes peldvietās.

Pirms sezonas sākuma inspekcija testēja ūdeni visās 56 oficiālajās pludmalēs visā valsts teritorijā, un rezultāti parādīja, ka ūdens kvalitāte atbilst prasībām. Tālāk VI veica regulāras pārbaudes.

Par pārbaužu rezultātiem informēja pašvaldības, kuru teritorijās atrodas pludmales. Tāpat atjaunotā informācija regulāri parādījās inspekcijas mājaslapā.

Пляж в Юрмале - Sputnik Latvija
Latvijas pludmalēs paceļas "Zilie karogi"

Nākamā peldsezona Latvijā tiks atvērta 2020. gada 15. maijā. Pie tam peldsezonas atvēršana un slēgšana nav atkarīga no laikapstākļiem.

Iepriekš ziņots, ka Latvijā šosezon "Zilā karoga" sertifikātu saņēma 21 pludmale un divas jahtu piestātnes 11 pašvaldībās. Pirmo reizi "Zilais karogs" tika pacelts Siguldas pašvaldības pludmalē uz Gaujas.

"Zilais karogs" ir starptautisks apbalvojums, kas, sākot no 1987. gada, līdz ar pludmales sezonas sākumu tiek piešķirts pludmalēm un piestātnēm, kurās ūdens atbilst augstiem kvalitātes standartiem un tajās var droši peldēties. Pirms "Zilā karoga" piešķiršanas tiek pārbaudīti 33 kritēriji pludmalēs un 36 kritēriji – jahtu piestātnēs.

"Zilā karoga" kandidātus Latvijā vērtē nacionālā žūrija, ko vada vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Ziņu lente
0