Latvija atvērs vēstniecību Austrālijā un Jaunzēlandē

© Foto : pixabay.com / kitkatty007Город Сидней, Австралия
Город Сидней, Австралия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs informēja, ka vēstniecība Austrālijā un Jaunzēlandē uzlabos sadarbību ar diasporu un nostiprinās ekonomiskos sakarus.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Valdība atbalstījusi 2020. gada budžeta prioritātes, paredzot līdzekļus Latvijas vēstniecības Austrālijā, Jaunzēlandē un Klusā okeāna valstīs izveidei. Tas veicinās sadarbību ar diasporu un ekonomiskos sakarus, savā lapā Twitter uzrakstīja valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Pēc ministra domām, šis solis stiprinās saiknes ar diasporu, veicinās ekonomiskos sakarus un palīdzēs Latvijai stiprināt pozīcijas sakarā ar pretenzijām uz ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa posteni 2025. gadā.

Iepriekš Latvijas ĀM vēstīja, ka vēstniecības atklāšanai Austrālijā būs nepieciešami aptuveni 1,7-1,8 miljoni eiro, vēsta Lsm.lv.

Šī gada 1. augustā valsts prezidents Egils Levits pasniedza akreditācijas vēstules vēstniekiem, kuri pārstāvēs valsti ASV, Baltkrievijā, Beļģijā un Lietuvā.

Uz diplomātisko pārstāvniecību ASV devies Māris Selge. Viņš šajā postenī nomainīs Andri Teikmani, kurš pildīja savus pienākumus Vašingtonā no 2016. gada. tagad Teikmanis vadīs Latvijas prezidenta kanceleju.

Interneta krāpnieki. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Vairāk nekā 200 austrāliešus piekrāpuši interneta darboņi no Latvijas

Vēstniecību Beļģijā vadīs Andris Razāns. Savu ceļu diplomātiskajā dienestā viņš sāka 1992. gadā. Līdz šim viņš strādājis Latvijas vēstniecībā Zviedrijā, pildījis vēstnieka pienākumus ASV, Dānijā, kā arī Meksikā un Marokā.

Uz Latvijas vēstniecību Baltkrievijā devies Einādrs Semanis. Darbu diplomātiskajā dienestā sācis 1993. gadā. Semanis vadīja Amerikas un Austrālijas nodaļu, kā arī ieņēmis vairākus vadošus amatus, pildījis padomnieka pienākumus vēstniecībās Ķīnā un ASV.

Uz kaimiņu Lietuvu vēstnieka postenī devies Indulis Bērziņš. No 1999. līdz 2002. gadam – valsts ārlietu ministrs Andra Šķēles un Andra Bērziņa valdībās, iepriekš – LR Augstākās Padomes, kā arī V un VI Saeimas deputāts.

Pagaidām nav zināms, kas pārstāvēs Latviju Austrālijā, Jaunzēlandē un Klusā okeāna valstīs.

Ziņu lente
0