Politika

Irāna atgādināja ASV: divas amerikāņu bāzes atrodas irāņu raķešu darbības zonā

© Sputnik / Антон Быстров / Pāriet pie mediju bankasТегеран. Иран.
Тегеран. Иран. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV Senāta loceklis Lindsijs Grems paziņoja, ka Savienotajām Valstīm laiks apspriest uzbrukumus Irānas naftas objektiem, ja Teherāna "turpinās savas provokācijas".

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Divas ASV bāzes un viens kuģis Tuvajos Austrumos var kļūt par Irānas karavīru uzbrukuma objektu – pa tiem tiks veikts trieciens karadarbības rezultātā, paziņoja Irānas Islāma revolūcijas sargu korpusa (IRSK) Kosmisko karaspēku komandieris Amirs Ali Hadžizade, vēsta RIA Novosti.

Станок-качалка  - Sputnik Latvija
Tukši urbumi: kad izsīks ASV naftas atradnes

"Udeidas bāze (Katarā), Zafras bāze (AAE) un amerikāņu kuģis Omānas līcī ir tēmēkļos, un mēs tiem uzbruktu, ja no Amerikas puses nāks atbilde," Hadžizade teikto citēja aģentūra Tasnim.

Viņš atzīmēja, ka Irānas raķešu darbības zonā ir arī visi ASV kuģi un bāzes divu tūkstošu kilometru rādiusā.

Iepriekš ASV Senāta loceklis Lindsijs Grems paziņoja, ka Savienotajām Valstīm laiks apspriest uzbrukumus Irānas naftas objektiem, ja Teherāna "turpinās savas provokācijas".

"ASV pienācis laiks nolikt uz diskusiju galda uzbrukumu Irānas naftas pārstrādes uzņēmumiem, ja viņi turpinās savas provokācijas vai palielinās kodolbagātināšanu. Irāna nepārtrauks savu slikto uzvedību līdz brīdim, kad sekas kļūs reālākas, piemēram, kad notiks uzbrukums viņu naftas pārstrādes uzņēmumiem, kas nodarīs spēcīgu uzbrukumu režīmam," Grems uzrakstīja savā lapā Twitter.

Šo viedokli viņš pauda, kad ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo apsūdzēja Irānu par bezpilota lidaparātu uzbrukumiem naftas pārstrādes rūpnīcām Saūda Arābijā un apsolīja saukt Teherānu pie atbildības, kā arī piešķirt rezerves, lai stabilizētu situāciju pasaules naftas tirgū.

Irānas Ārlietu ministrija nosauca par meliem ASV valsts sekretāra Maika Pompeo vārdus par to, ka ar uzbrukumiem objektiem Saūda Arābijā saistīta Irāna.

"Maksimālā spiediena politika, ko īstenoja amerikāņi, izgāzusies, tāpēc acīmredzot pārvietojusies maksimālu melu virzienā," paziņoja Irānas ĀM oficiālais pārstāvis Abass Musavi, komentējot Pompeo teikto.

Viņš uzsvēra, ka tamlīdzīgi paziņojumi vairāk atgādina "augsnes sagatavošanu" no slepenu organizāciju un izlūkdienestu puses ar mērķi likt pamatus ASV darbībām nākotnē.

Piektdienas naktī bezpilota lidaparātu uzbrukumu rezultātā divās naftas pārstrādes rūpnīcās Saūda Arābijā izcēlās ugunsgrēki. Uzbrukumi notika valsts naftas un gāzes kompānijas Saudi Aramco uzņēmumiem Abkaika rajonā valsts austrumos un Huraisā, uz austrumiem no Rijādas. Rezultātā tika apturēta naftas ieguve 5,7 miljonu barelu apmērā diennaktī – puse naftas ražošanas apjomu valstī.

Uzbrukumu naftas pārstrādes rūpnīcām Saūda Arābijā organizēja husīti – sacelšanās dalībnieki Jemenā ar desmit bezpilota lidaparātu palīdzību.

Ziņu lente
0