Degvielas cenas Baltijas valstīs atkal pieaug: tagad kārta dīzeļdegvielai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas satiksmes ministrs draudēja palielināt dīzeļdegvielas akcīzi, lai saremontētu ceļus. Šis ierosinājums sastapa kritiku, taču degvielas cenu pieaugums Baltijas valstīs nerimās.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Aizvadītajā nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās pieauga dīzeļdegvielas cenas, vēsta Tvnet.lv.

Топливораздаточная колонка на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
Mēģinājums pirms 2020. gada? Latvijā atkal palielinājušās degvielas cenas

Dārgākais benzīns un dīzeļdegviela joprojām ir Tallinā, tai seko Rīga. Trešo vietu ieņem Viļņa, kur saglabājušās zemākās degvielas cenas.

DUS "Circle K" Rīgā 95.markas benzīns maksā 1,274 eiro par litru – par 0,8% mazāk nekā nedēļu iepriekš. taču dīzeļdegvielas cena pieaugusi par 0,8% - līdz 1,224 eiro par litru.

DUS Viļņā vērojama līdzīga situācija. 95.markas benzīna cena kritusies par 1,4% - līdz 1,169 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena pieaugusi par 1,3% - līdz 1,099 eiro par litru.

Tallinā dīzeļdegvielas un benzīna cena pieaugusi tikai par 0,2%. Dīzeļdegviela tagad maksā 1,286 eiro par litru, bet benzīns - 1,316 eiro par litru.

Tāpat Viļņā par 1,2% pieaugusi autogāzes cena – tā sasniegusi 0,495 eiro par litru. Autogāzes cenas Rīgā un Tallinā nav mainījušās: Rīgā autogāze maksā 0,565 eiro par litru, Tallinā - 0,629 eiro par litru.

Заправка автомобиля на одной из автозаправочных станций. - Sputnik Latvija
Kāpēc Lietuvā ir lētāk, nekā Latvijā: Circle K paskaidroja degvielas cenu starpību

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits ierosinājis palielināt dīzeļdegvielas akcīzi un tās ienestos papildu līdzekļus novirzīt autoceļu finansējumam, taču šī iniciatīva saskārās ar kritiku.

Piemēram, deputāts Vjačeslavs Dombrovskis norādīja, ka tāds solis negatīvi ietekmētu tranzīta nozari un spiestu autovadītājus iegādāties degvielu kaimiņvalstīs, turklāt tā rezultātā pieaugtu preču cenas.

Viņam piekrita Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja Ināra Šure. Viņa norādīja, ka dīzeļdegvielas akcīzes pieaugums ražotājiem nozīmētu produkcijas pašizmaksas pieaugumu 3-20% apmērā.

Ziņu lente
0