Eduards Snoudens paslepus apprecējies Krievijā

© Foto : twitter.com / SnowdenЭдвард Сноуден
Эдвард Сноуден - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms sešiem gadiem Krievijas izlūkdienesta darbiniece Anna Čapmane, kuras dēļ ASV izcēlās skandāls, atklāti piedāvāja Snoudenam roku un sirdi.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. ASV specdienestu bijušais vadītājs Eduards Snoudens pastāstīja, ka pirms diviem gadiem Krievijā apprecējies ar savu mīļoto meiteni. Noslēpumu viņš atklāja tikai tagad, intervijā britu izdevumam Guardian.

Spiegu spēļu atmaskotājs un viņa draudzene Lindsija Milsa atkal satikās Krievijā 2014.gadā un saņēma uzturēšanās atļauju šajā valstī uz trim gadiem, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Viņš pastāstīja, ka pirms diviem gadiem Krievijas dzimtsarakstu birojā slepus apprecējis savu draudzeni Lindsiju Milsu," vēsta avīze.

Snoudens - Sputnik Latvija
Snoudens saņēmis prēmiju par ieguldījumu vārda brīvības aizsardzībā

Pirms sešiem gadiem Krievijas izlūkdienesta darbiniece Anna Čapmane, kuras dēļ 2010.gadā ASV izcēlās liels skandāls, atklāti piedāvāja Snoudenam roku un sirdi un publicēja šo ziņu angļu valodā savā lapā Twitter.

2013.gada vasarā Snoudens nodeva vairākiem lieliem pasaules izdevumiem virkni slepenu materiālu par ASV un Lielbritānijas specdienestu darbību. Pēc tam viņš, bēgdams no vajāšanas, devās un Honkongu, no turienes – izlidoja uz Maskavu, kur neilgi uzturējās Šeremetjevas lidostas tranzīta zonā. Krievija piekrita sniegt Snoudenam patvērumu ar vienu noteikumu – viņš pārtrauks pret ASV vērsto darbību. Vispirms viņš saņēma uzturēšanās atļauju uz trim gadiem, kas turklā ļauj arī apmeklēt citas valstis, bet pirms diviem gadiem atļauja tika pagarināta līdz 2020.gadam.

Augusta sākumā kļuva zināms, ka drīz vien klajā nāks Snoudena grāmata "Personas lieta", kurā viņš stāsta par savu dzīvi. Grāmata parādīsies veikalu plauktos 20 pasaules valstīs jau 17.septembrī.

Ziņu lente
0