Krievijas Aizsardzības ministrija atbildējusi uz NATO paziņojumiem par raķetēm Eiropā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМинистерство обороны РФ
Министерство обороны РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Resors uzsvēra, ka ASV ir atbildīgas par Līguma INF sabrukumu un Savienoto Valstu izstāšanās no līguma nopietni apdraud starptautisko drošību.

RĪGA, 13. septembris - Sputnik. Krievijas bruņojumā nav vidēja un maza darbības rādiusa raķešu – atšķirībā no ASV, informēja Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Atšķirībā no ASV, Krievija nav izmēģinājusi, un tās bruņojumā nav vidēja un maza darbības rādiusa raķešu," resora teikto citēja RIA Novosti.

AM uzsvēra, ka ASV ir atbildīgas par Līguma INF sabrukumu un Savienoto Valstu izstāšanās no līguma nopietni apdraud starptautisko drošību.

Испытания межконтинентальной баллистической ракеты Minuteman III - Sputnik Latvija
Maskava paskaidroja, ar ko draud amerikāņu raķešu izvietošana Eiropā

"Fakts, ka 2019.gada 18.augustā ASV izmēģināja raķetes, pielietojot universālo starta iekārtu Mk-41, kas tiek izmantota amerikāņu PRA sistēmā Rumānijā un Polijā, apliecināja, cik pamatoti ir Krievijas pārmetumi Baltajam namam par to, ka tās iespējams izmantot vidēja un maza sarbības rādiusa sauszemes raķešu palaišanai," atzīmēja Aizsardzības ministrija.

Resora pārstāvji piebilda, ka jau Līguma INF darbības laikā ASV aktīvi izstrādāja aizliegtā darbības rādiusa sauszemes bāzes raķeti un brīdī, kad Savienotās Valstis izstājās no līguma, aizliegtā raķete jau tika gatavota izmēģinājumu startam.

Līgums par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju tika pārtraukts 2.augustā. Šī gada sākumā Vašingtona ziņoja par vienpusēju izstāšanos no vienošanās, pārmetot Krievijai tās ilgstošus pārkāpumus. Maskava šīs apsūdzības atspēkoja. Jūlija sākumā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu par līguma apturēšanu. Krievija vairākkārt norādīja, ka pilda INF noteikumus, pie tam valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka Maskavai ir nopietni jautājumi Vašingtonai par līguma izpildi no ASV puses. Viņš uzsvēra, ka ASV pārmetumi par INF pārkāpumiem nav pamatoti ar faktiem.

Ziņu lente
0