"Parādīsim atšķirību starp atkritumu maisu un rīdzinieku": pie Rātsnama rīkos piketu

© Pixabay / ALTEREGOINTELIGENCIAМусорные пакеты
Мусорные пакеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ir jāliek Rīgas vadībai izvēlēties starp pilsoņu un oligarhu interesēm, uzskata piketa rīkotājs, biedrības "Pilsoņu vara" līderis Jānis Ozols.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Rīgas opozīcija rīkos piketu pret atkritumu monopola izveidošanu Latvijas galvaspilsētā ceturtdien, 12. septembrī, plkst. 18:00, Rātslaukumā.

Pieteikumu iesniedza biedrība "Pilsoņu vara", kurā strādā Rīgas pašvaldības deputāti no Jaunās konservatīvās partijas.

Свалка - Sputnik Latvija
Rīgas domē radies apjukums saistībā ar atkritumu izvešanas tarifiem: vai nu 9% vai nu 83%

Rīgas domes JKP frakcijas līderis Jānis Ozols biedrības Facebook lapā pastāstīja, ka rīdziniekus aicina atnākt uz akciju ar atkritumu maisiem rokās.

Ozols uzskata, ka Konkurences padomes lēmums aizliegt kompānijai "Tīrīga" noslēgt līgumus ar Rīgas iedzīvotājiem par atkritumu izvešanu tika veicina viņu pasivitāti.

"Ja mēs, rīdzinieki, aktīvi neuzstāsim uz mūsu interešu ievērošanas, Rīgas domes par mums kārtējo reizi pasmiesies.

Noziegums jau ir noticis, jau šobrīd rīdzinieki ir spiesti izvēlēties starp milzīgiem tarifiem un milzīgām atkritumu kaudzēm," pārliecināts Rīgas JKP frakcijas līderis.

Viņš uzskata, ka domes vadībai ir jāliek izvēlēties starp rīdzinieku un "dažādu šķēļu un šleseru" interesēm. Šim nolūkam viņš piedāvā atnākt uz mītiņu un atnest līdzi atkritumu maisus.

"Vienīgais, ko mēs spējam darīt, ir sapulcēties pie Rīgas domes ēkas un pieprasīt savu tiesību ievērošanu. Tādēļ es ar saviem draugiem atnākšu ceturtdien, 12. septembrī, sešos vakarā uz Rātslaukumu, lai parādītu domes deputātiem atšķirību starp atkritumu maisu un rīdzinieku. Nāc arī tu!" paziņoja Ozols.

Мусор - Sputnik Latvija
Konkurences pārkāpums vai politiskais spiediens: Rīgai draud atkritumu haoss

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija piedāvās Ministru kabinetam ieviest Rīgā ārkārtas stāvokli sakarā ar atkritumu apsaimniekošanas krīzi.

Attiecībā uz "jaunajiem konservatoriem", viņiem pēdējie mēneši Rīgā nav aizvadīti pārāk veiksmīgi: kad dome nevarēja apstiprināt jauno mēru, JKP aktīvi uzstājās par pirmstermiņa vēlēšanām, taču Rīgas vēlētāji to nenovērtēja. Politologs Filips Rajevskis pastāstīja Sputnik Latvija, ka tagad partijai nākas meklēt veidus kā nostiprināt saikni ar vēlētājiem.

Ziņu lente
0