NEPLP vadītāja neatstās savu amatu: Kaimiņš nav gatavs "šķirties kā draugi"

© Foto : Victor PetrovskyРижская телебашня
Рижская телебашня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc Dace Ķezbere pārdomājusi iesniegt atlūgumu un kad Artuss Kaimiņš grasās iesniegt likumprojektu par viņas nocelšanu no posteņa.

RĪGA, 9. septembris – Sputnik. Pēc apdomāšanas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes vadītāja Dace Ķezbere nolēma tomēr neatstāt šo posteni, vēsta TV3.

Член правления Совета по электронным СМИ (НСЭСМИ, NEPLP) Гунта Лидака - Sputnik Latvija
NEPLP kļuvusi par politisko instrumentu: Līdaka pamet posteni Padomē

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) uzskata, ka tā nedrīkst rīkoties, un jau nākamnedēļ grasās iekļaut komisijas darba dienas kārtībā likumprojektu par Ķezberes atstādināšanu no amata.

"Mēs varējām šķirties kā draugi, tagad diemžēl šī iespēja ir palaista garām, un mums vajadzēs skatīt visus ar Ķezberes kundzes reputāciju saistītos jautājumus," paziņoja Kaimiņš.

Jūlija beigās Ķezbere paziņoja, ka plāno atstāt amatu septembra sākumā, kad Saeima atsāks pilnvērtīgu darbu, kura norīko un var atsaukt no amata NEPLP locekļus. Toreiz Ķezbere skaidroja, ka nevēlas likt šķēršļus jaunajiem politiskajiem spēkiem, kuri vēlas uzturēt mediju nozares attīstību un piešķirs finansējumu sabiedriskajiem medijiem.

Tagad, pēc atgriešanās no atvaļinājuma, Ķezbere vairs nedomā par atkāpšanos: "Ar gandarījumu vēlos atzīmēt, ka notikušas kvalitatīvas un profesionālas diskusijas ar Kultūras, Finanšu un Satiksmes ministrijām par nozares budžetu 2020.–2022. gadam, kas paredz kompensāciju sabiedrisko mediju iziešanai no reklāmas tirgus, bezmaksas zemes apraides finansējuma modeļa maiņu un atbalstu komercmedijiem."

Tāpat notiek aktīva padomes sadarbība ar Saeimas Mediju apakškomisiju jauna Sabiedrisko masveida informācijas līdzekļu likuma izstrādē, kuru plānots pieņemt šogad.

"Līdz ar jaunā likuma pieņemšanu mainīsies NEPLP funkcijas, tādēļ uzskatu par savu pienākumu pabeigt iesāktos darbus," norādīja Ķezbere.

Latvijas Valsts kontroliere Elita Krūmiņa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valsts kontrole kritizē anarhiju un naudas izšķiešanu NEPLP

Atsevišķi Saeimas politisko partiju pārstāvji uzskata, ka Ķezbere un citi NEPLP locekļi ir atbildīgi par problēmām mediju nozarē un ir zaudējuši reputāciju, un tas ir priekšnosacījums viņu nocelšanai no amata.

Iepriekš Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja vietnieks Boriss Cilevičs pastāstīja Sputnik Latvija intervijā, kas traucē Jaunās mediju nozares regulēšanas likuma virzībai, kādēļ profesionāļi netiecas strādāt NEPLP un kad sāks meklēt Guntas Līdakas aizvietotāju.

Ziņu lente
0