Varšava ilgojas izprovocēt krievus: poļu žurnālistu sajūsmina Krievijas iecietība

© Wikipedia / sfuКладбище-мавзолей советских воинов в Варшаве
Кладбище-мавзолей советских воинов в Варшаве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Poļu žurnālists bija sajūsmā par pacietību un toleranci, ko demonstrē Krievija, kamēr Polija "metodiski cenšas uzbrukt tās valstiskumam".

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Poļu žurnālists Mateušs Piskorskis savā rakstā sabiedriski politiskajā iknedēļas izdevumā Myśl Polska pievērsa uzmanību Krievijas prasmei iecietīgi vērot provokatīvos uzbrukumus, vēsta RIA Novosti.

Мероприятия по случаю 80-летия с начала Второй мировой войны - Sputnik Latvija
Otrā pasaules kara 80. gadskārta: greizo spoguļu karaliste Varšavā

Pēc nesenajiem notikumiem, kad Varšava demonstratīvi neuzaicināja Maskavu piedalīties Otrā pasaules kara sākuma 80. gadskārtas pasākumos un uzsvēra, ka būšot priecīga redzēt ceremonijā savus sabiedrotos no NATO un RS, Piskorskis publicēja rakstu, kas odiozi atmaskoja tamlīdzīgu politiku.

Piskorskis norādīja, ka Varšava ar savām sīkajām riebeklībām metodiski pūlas graut mūsdienu Krievijas vēsturiski starptautisko pašapziņu. Tiesa, nekādus īpašos panākumus Varšava nav guvusi, toties veido konsekventa un nekādus noteikumus neatzīstoša ienaidnieka tēlu.

Tā Piskorskis komentēja Varšavas demonstratīvo nevēlēšanos aicināt uz piemiņas pasākumiem Krievijas delegāciju.

Neticams pacietības krājums

Žurnālists norādīja, ka Polijas varasvīru izlēcienus Maskava varētu vērtēt kā agresiju un vēlmi graut Krievijas valstiskumu valstij svarīgu vēsturisko faktu jomā. Taču Polijas agresija atduras pret neiedomājamu Krievijas aukstasinību un pacietību.

"Krievijas pacietība un aukstasinība Polijas valdības kārtējo provokāciju priekšā patiešām ir milzīga," uzsvēra žurnālists.

Viņš atzīmēja, ka Polija tādējādi cenšas radīt bezdibeni starp sevi un Krieviju gan valstiskā, gan politiskā, gan starptautiskā līmenī. Pie tam – arī cilvēku sakaru un saziņas jomā. Varšava cenšas pievērst šim bezdibenim starptautiskās sabiedrības uzmanību, uzspiest Krievijai naidīgu diskursu, kā arī demonstrēt padevību saviem aizbildņiem Rietumos.

Танк-памятник Второй мировой войны в Гданьске, Польша - Sputnik Latvija
Polija uzaicināja pieminēt Otrā pasaules kara sākuma 80. gadadienu Vāciju, nevis Krieviju

Piskorskis uzskata, ka Polijas valdība pūlas izprovocēt arī pašus krievus: Polijas izlēciens pret Krieviju, it īpaši, ja tas saistīts ar tik svarīgu datumu, kā Otrā pasaules kara 80.gadskārta, var radīt izteiktu negatīvu atbildi Krievijas sabiedrībā.

Tad krievus būs iespējams apsūdzēt arī par ksenofobiju attiecībā pret poļiem.

Noslēgumā Piskorskis pauda pārliecību, ka poļu politiķi, kuri acīmredzot neizceļas ar īpašu intelektu, visiem spēkiem pūlas pārvērst svarīgus datumus par izrādi, kuras būtisks elements ir saruna par ielūgtajiem ārzemju viesiem un plātīšanās ar to, kas nav ielūgts un kāpēc.

Polijas varasvīru izrāde

Jāatgādina, ka 1. septembrī Otrā pasaules kara sākumam veltītajos pasākumos Polijā saradās liels skaits ārvalstu ciemiņu no Vācijas, ASV, Ukrainas un citām valstīm.

Pie tam Polija rīkojās ārkārtīgi dīvaini – Krievija netika ielūgta uz pasākumiem. Ielūgto saraksti it kā esot sastādīti, "ņemot vērā mūsdienu reālijas", bet Krievija, PSRS – baismīgā kara uzvarētājas – mantiniece, valsts, kas sniegusi lielāko ieguldījumu uzvarā, nav starp Polijas tagadējiem sabiedrotajiem un partneriem.

Эдуард Попов - Sputnik Latvija
Politika
Politologs: ar Polijas un Baltijas limitrofu palīdzību ASV sašķeļ ES

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova par Polijas valdības rīcību atsaucās sekojoši: viņa uzskata, ka Polija sen nav nostādījusi sevi tik neveiklā stāvoklī. Tomēr "oriģinālais" skats uz vēsturi, kura pamatā ir faktu tieša falsifikācija, jau sen kļuvis par šīs valsts, kā arī Baltijas valstu vizītkarti.

Kā jaunāko piemēru Zaharova minēja Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaides paziņojumu par to, ka Otrais pasaules karš viņas valstij esot beidzies tikai pirms 25 gadiem, līdz ar Krievijas karaspēka izvešanu. Zaharova pauda, ka tā ir savā absurdā fenomenāla frāze.

Ziņu lente
0