Politika

Vācu politologs: Krievijas prezidents ņem vērā Krievijas intereses un rīkojas pareizi

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasНемецкий журналист-международник Александр Рар
Немецкий журналист-международник Александр Рар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins īsteno loģisku ārpolitiku gan Eiropā, gan Āzijā, gan Tuvajos Austrumos, ja izvērtēt viņa lēmumus no Krievijas interešu viedokļa, ir pārliecināts vācu politologs un publicists Aleksandrs Rars.

RĪGA, 8. septembris – Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina politikā lielākas problēmas ir iekšpolitikā nevis ārpolitikā, uzskata vācu politologs un publicists Aleksandrs Rars. Savu viedokli viņš pauda Sputnik Igaunija.

Световые инсталляции в память об 11 сентября 2001 года - Sputnik Latvija
Bijušais CIP analītiķis: Putins brīdināja Bušu par 11.septembra teroraktiem

"Es uzskatu, ka laikā, kad Saakašvili uzbruka Dienvidosetijai, vajadzēja atbildēt. Ukrainas gadījumā –nebija pieļaujama NATO klātbūtne Krimā – arī pareizi. Tas, ka viņš cenšas ieiet Eiropā caur Vāciju, man arī šķiet loģiski," Rars uzskaitīja svarīgākos lēmumus Krievijas Federācijas ārpolitikā.

"Tas, ka viņš (prezidents Putins – red.) atgriezies Tuvajos Austrumos, no Krievijas viedokļa arī ir interesanti un svarīgi. Ārpolitikā no Krievijas pozīcijām (no Rietumu pozīcijām var visu kritizēt), saprotot viņu, man šķiet, tur viss ir pareizi," teica politologs un piebilda, ka Krievijas prezidenta sasniegumi ārpolitikā nākotnē gūs pozitīvu vērtējumu.

Augustā Aleksandrs Rars viesojās Igaunijā, tikās ar valsts iedzīvotājiem, piedalījās mediju kluba "Impressum" darbā un organizēja slēgtu tikšanos ar žurnālistiem.

Ziņu lente
0