ASV reģistrēts trešais nāves gadījums elektronisko cigarešu smēķēšanas rezultātā

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasЭлектронная сигарета на витрине магазина. Архивное фото
Электронная сигарета на витрине магазина. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētnieki apstiprinājuši, ka elektronisko cigarešu smēķēšana aiznesusi jau triju cilvēku dzīvības, tiek izmeklēts ceturtais letālais gadījums, kas tāpat, domājams, saistīts ar "veipingu".

RĪGA, 8. septembris - Sputnik. Ar elektronisko cigarešu smēķēšanu saistīta slimība aiznesusi jau triju cilvēku dzīvības Savienotajās Valstīs. Saslimušo skaits pieaudzis līdz 450 cilvēkiem 33 štatos, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz izdevumu USA Today.

Подростки с банкой Кока-Колы - Sputnik Latvija
Kāpēc Latvija uzskrūvē Coca-Cola un elektronisko cigarešu nodokļus

Nesenais nāves gadījums reģistrēts Indiānas štatā. Avots informēja, ka piektdien federālo veselības aprūpes iestāžu pārstāvji vēstīja: cilvēku skaits, kam veidojusies smaga plaušu slimība elektronisko cigarešu smēķēšanas rezultātā, pēdējā laikā gandrīz dubultojies un sasniedzis 450 cilvēkus. Patlaban tiek izmeklēts ceturtais nāves gadījums, kas tāpat, domājams, saistīts ar "veipingu".

Pētnieki informēja, ka jau saņemti mīklainās slimības nestās pirmās nāves pētījumu rezultāti (tā tika fiksēta Ilinoisas štatā šī gada augusta beigās). Tolaik eksperti pieļāva, ka nāvējošo slimību radījis veipings. Tagad pētnieki savu minējumu ir apstiprinājuši un paziņoja, ka pacients patiešām miris smagas plaušu traumas rezultātā, ko radījušas elektroniskās cigaretes.

Izmeklēšanas nianses nav publiskotas, atzīmēts tikai tas, ka veipinga upuris bijis vecāks par 18 gadiem.

Tāpat ziņots, ka gandrīz visos pārbaudītajos elektronisko cigarešu paraugos pētnieki atraduši ķīmisku vielu, kas var kaitēt plaušu alveolām (tie ir maisiņi, kas aizpildās ar gaisu). Tā ir E vitamīna forma eļļā. Kā vitamīna piedeva viela nav bīstama, taču ieelpojot var radīt kaitējumu. Pie tam pētnieki neziņoja, ka tieši šis komponents radījis nāvējošo slimību visiem cietušajiem un mirušajiem.

RĪGA - Sputnik Latvija
Valsts "auklīte": kur Eiropā neatbalsta alkohola lietošanu un smēķēšanu

Patlaban ierēdņi sadarbojas ar veselības aprūpes iestādēm 33 štatos, lai noskaidrotu, kā elektroniskās cigaretes rada šo slimību.

Pārsvarā (iespējams, pat visos gadījumos) slimība sākas ar aizdusu un sāpēm krūtīs, pāriet pie klepus un vemšanas, parādās nogurums, diareja, drudzis, turklāt cilvēks zaudē svaru.

Smagākajos gadījumos pacienti nokļūst slimnīcā ar akūtiem plaušu bojājumiem, tajos bieži veidojas pneimonija. Slimības ļaunākajā gadījumā gaidāms letāls iznākums.

Ziņu lente
0