Palicis tikai viens: Pāvilostā slēgts Luminor bankomāts

© Sputnik / Sergey MelkonovБанк Luminor
Банк Luminor - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējos gados bankomātu skaits Latvijā sarūk. To īpaši sāpīgi izjūt nelielo pilsētu iedzīvotāji.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Pēdējos gados bankomātu skaits Latvijā nemainīgi sarūk. Tas var radīt nopietnu problēmu nelielo pilsētu iedzīvotājiem, vēsta Latvijas radio.

Банк Luminor - Sputnik Latvija
Luminor samazinās klientu apkalpošanas centru skaitu Baltijas valstīs

Pāvilosta ir neliela ostas pilsētiņa, līdz Liepājai no šejienes - aptuveni piecdesmit kilometri, līdz Ventspilij – mazliet vairāk nekā septiņdesmit. Pāvilostā dzīvo apmēram tūkstoši cilvēki, vasarā – vairāk, pateicoties tūristiem.

Nesen te bija divi bankomāti – Luminor un Swedbank. Luminor bankomāts atradās Tūrisma informācijas centra ēkā, nomas maksa bija pavisam neliela. Taču nesen bankas pārstāvji, nepaskaidrojot iemeslus, paziņoja domei, ka no 1. septembra bankomāts vairs nestrādās. Tas sagādāja nepatīkamu pārsteigumu pašvaldībai, kas naudu glabāja Luminor bankā.

Pāvilostas novada priekšsēdētājs Uldis Kristapsons atklāja, ka pašvaldība pārdomā iespēju slēgt kontu un pāriet uz Swedbank.

Ņemot vērā problēmas ar PNB banku, rindas stāv banku filiālēs visā Latvijā. Taču Pāvilostā jau sen nav nevienas filiāles. Likteņa ironija: vienīgā reiz bija PNB Banka, pirms tam – arī Norvik banka. Tagad pilsētas iedzīvotājiem, kam ir konti bankā Luminor, nāksies banku operācijas veikt Liepājā.

Банк Luminor - Sputnik Latvija
Luminor atlaidīs katru ceturto darbinieku

Pēdējos gados bankomātu skaits Latvijā būtiski samazinās: 2017. gada sākumā valstī bija 1015 bankomāti, šī gada jūlija sākumā – 949, un kļūst aizvien mazāk. Taču, ja lielās pilsētās iedzīvotāji var bez grūtībām atrast citu tās pašas bankas bankomātu, reģionu iedzīvotājiem klājas daudz smagāk.

Priekulē, kur dzīvo vairāk nekā divi tūkstoši iedzīvotāju, jau sen ir viens pats bankomāts. Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājas vietniece, Priekules novada domes priekšsēdētāja Vija Jablonska uzskata, ka bankomātu slēgšana reģionos ir saprotama – bankomāta apkalpošana vietās ar nelielu iedzīvotāju skaitu vienkārši nes zaudējumus.

Ziņu lente
0