Valdības sociālie partneri neļaus taupīt uz mediķu rēķina

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Pāriet pie mediju bankasДефибриллятор
Дефибриллятор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Darba devēju konfederācija un Brīvo arodbiedrību savienība uzstāj: mediķu algu paaugstināšanas vajadzībām nākamgad jāpiešķir 120 miljoni eiro.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Valdošās koalīcijas nodoms nākamgad medicīnas darbinieku algām atvēlēt tikai 45 miljonus eiro solīto 120 miljonu vietā ir nepieņemams valdības sociālajiem partneriem, raksta Jauns.lv.

Nacionālo trīspusējās sadarbības padomi (NTSP) kā sociālie partneri veido valdības, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvji.

Раймондс Рубловский  - Sputnik Latvija
Rublovskis: vislielākajā budžetā neatrada naudu ārstiem

Pēc Veselības aprūpes nozares apakšpadomes sēdes veselības ministre Ilze Viņķele atklāja, ka koalīcijai piedāvāti divi budžeta varianti, pie tam viens no tiem – ar fiskālo telpu 150 miljonu eiro apmērā. Šajā variantā 127 miljoni bija paredzēti mediķu un pedagogu algām, tomēr koalīcija projektu neatbalstīja.

Budžeta otrais variants paredzēja sadalīt 150 miljonus eiro starp visām ministrijām, un tādā gadījumā mediķu algu paaugstināšanai pieejami tikai 45 miljoni eiro.

Sociālie partneri apliecināja, ka nepārprotami un stingri atgādinās valdībai un koalīcijai par nepieciešamību pildīt agrāk pieņemto apņemšanos, kas saistīta ar veselības aprūpes finansējumu. Pērn pieņemtie Veselības aprūpes finansēšanas likuma grozījumi paredz, ka tās budžets 2020.gadā nevar būt mazāks kā 4% iekšzemes kopprodukta un mediķu algām jāparedz papildu 120 milj. eiro.

NTSP locekļi ir pārliecināti, ka šos līdzekļus atrast budžetā ir iespējams.

Ziņu lente
0