Bez naudas būvēt neprot: Latvijas Valsts ceļi vadītājs par līdzekļu trūkumu

CC0 / pxhere / Грунтовая дорога
Грунтовая дорога - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nav iespējams būvēt ceļus bez finansējuma, Latvijā pagaidām tā strādāt neprot, konstatēja Latvijas Valsts ceļi (LVC) vadītājs Jānis Lange.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Latvijas ceļi ir "piekārtā stāvoklī", jo nav zināms, vai valdība nākamgad piešķirs pietiekamu finansējumu, vēsta Rus.lsm.lv.

Uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi (LVC) vadītājs Jānis Lange intervijā Latvijas Radio pastāstīja, kā rit ceļu būvdarbi valstī un kas notiks tālāk.

Укладка асфальта - Sputnik Latvija
"Latvijas Valsts ceļi" vadītājs: pērn bijis Latvijas ceļiem labākais gads

Jānis Lange stāstīja, ka sezona ir laba, arī laikapstākļi ir sekmējuši netraucētu darvu. Visos objektos būvnieki neatpaliek no grafika, Lange atzīmēja, ka vairākos objektos termiņš pat apsteigts.

Ceļu remonti šogad notiek 88 objektos, un kopā līdz sezonas beigām būs salaboti 1000 kilometri ceļa.

Lange atzina, ka ne viss gājis gludi, piemēram, bijuši novērsti pārkāpumi, piemēram, Sēnītes posmā tiltā bijis kvalitātei neatbilstošs betons, ko būvnieks nomainījis.

Tomēr viņš pauda bažas par nākamo gadu, kad finansējums no eirofondiem saruks apmēram par 50 miljoniem eiro.

LVC vadītājs atzīmēja, ka ceļu būvē ir nozīmīgi saglabāt vienmērīgu finansējumu vismaz līdzšinējā apmērā. viņš uzsvēra, ka ar to var uzturēt valsts galvenos autoceļus, - lai salabotu vietējos autoceļus un tiltus, vajadzētu vismaz divreiz lielāku finansējumu.

Lange pastāstīja, ka Latvijas ceļu būves kvalitāte pēdējo septiņu gadu laikā būtiski uzlabojusies.

Юрмальское шоссе на участке Карла Ульманя гатве проходит по границе района Плескодале - Sputnik Latvija
Slēgs ceļu Jūrmalas virzienā: šosejas remontdarbi var kļūt par nopietnu problēmu

"Latvijas Valsts ceļi" nepārtraukti izglītojas par jaunākajām metodēm ceļu būves tehnoloģijās, kā arī ceļi tiek taisīti, lai tie būtu drošāki satiksmei, piemēram, tiek vērtēta krustojuma  konfigurācija, vai tajā vietā nav vajadzīgs aplis.

"Bez naudas būvēt vēl neesam iemācījušies," pēc labo lietu uzskaitīšanas teica Lange. Viņš norādīja, ka lielākās problēmas rada finansējuma jautājums, kvalitātes uzraudzība un satiksmes drošība.

"Nevar noliegt, ka daudz vairāk jāinvestē infrastruktūrā," saistībā ar lielo bojāgājušo skaitu avārijās Latvijā teica Lange. Viņš gan arī norādīja, ka avārijas pārsvarā notiek vasarā, tādēļ arī šoferu attieksme ir jāmaina.

Lange pauda cerību, ka ceļu nozare būs viena no svarīgākajām valdības prioritātēm.

Ziņu lente
0