Robežu ar Krieviju iekārtoja noziedzīgi: aizturēts bijušais Robežsardzes priekšnieks

© Foto : facebook / МВД ГрузииГлава погранслужбы Латвии Нормундс Гарбарс
Глава погранслужбы Латвии Нормундс Гарбарс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar izmeklēšanas informāciju, iekārtojot Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, tika pieļauti nopietni pārkāpumi.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Iekšējās drošības birojs (Valsts policijas vadīta struktūra, IDB) aizturēja bijušo Latvijas Valsts robežsardzes priekšnieku ģenerāli Normundu Garbaru un vēl trīs cilvēkus lietā par pārkāpumiem, kuri tika atklāti Latvijas un Krievijas robežas iekārtošanā. Par to tiek ziņots biroja mājaslapā.

Aizturēts Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Bruņojuma, apgādes un tehnisko resursu pārvaldes priekšnieka vietnieks, kā arī bijušais Robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars. Un vēl divi ceļu būves uzņēmuma pārstāvji. Pamats – aizdomas par noziegumiem, kuri tika pastrādāti infrastruktūras iekārtošanas procesā uz Latvijas un Krievijas un Latvijas un Baltkrievijas robežas.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Dari pats: uz Latvijas robežas ar Krieviju uzstādīti paštaisīti sensori

Iekšējās drošības birojs vēsta, ka vēl vienam Robežsardzes darbiniekam piemērots kriminālprocesa dalībnieka statuss.

Izņemot visu pārējo, izmeklētāji konstatēja iespējamu veikto darbu neatbilstību tehniskai specifikācijai, kā arī – patvaļīgu mežu izciršanu pierobežas joslā. Uzņēmumā, kurš veica robežas iekārtošanas darbus, ir noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizācijas pazīmes.

Normunds Garbars aizgāja no darba Valsts robežsardzē 2019. gada janvārī. Viņu šim postenim atkārtoti norīkoja iekšlietu ministrs 2016. gadā, un viņa pilnvaru termiņam bija jābeidzas 2021. gadā, taču, sasniedzot pensijas vecumu, viņam bija tiesības aiziet priekšlaicīgi. Ģenerālis Garbars vadīja Robežsardzi kopš 2009. gada, savukārt līdz tam no 2008. gada viņš bija Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes priekšnieks.

Kopā ar ģenerāli tika aizturēti arī divi ceļu būves uzņēmuma "Igate" darbinieki. Firmā apstiprināja informāciju par aizturēšanu, norādot, ka abi darbinieki bijuši saistīti ar pierobežas joslas iekārtošanas projektu.

"IDB jau kādu laiku ir pieprasījis no uzņēmuma ziņas par šo projektu un "Igate" sadarbojās ar IDB, sniedzot prasīto informāciju," paziņoja uzņēmuma pārstāvis Jānis Stundiņš.

2015. gadā Valsts robežsardze noslēdza ar kompāniju "Igate" līgumu par infrastruktūras būvniecību pierobežas joslā. 2017. gada oktobrī valdība ļāva Iekšlietu ministrijai uzņemties ilgtermiņa saistības, lai laika periodā no 2017. līdz 2020. gadam novirzītu projektam 31 miljonu eiro "Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju nostiprināšanai".

Tuvākajā laikā, kā paziņoja Iekšējās drošības birojā, tiks pieņemts lēmums par ierobežojošo pasākumu piemērošanu pret aizturētajiem.

Ziņu lente
0