Konkurences padome aicina kartelī iesaistītos atzīties izdarītajā

© rawpixelСтроительные каски
Строительные каски - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkurences likumu pārkāpušās firmas vēl var atvieglot savu likteni.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Būvniecības iepirkumu karteļa vienošanās lietā iesaistītajām pusēm vēl nav par vēlu atzīties, paziņoja Konkurences padomes (KP) vadītāja Skaidrīte Ābrama LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Vakar Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kopā ar KP veica kratīšanas pie amatpersonām un lielās būvniecības kompānijās. Korupcijas apkarotājiem pastāv aizdomas, ka vismaz desmit lielākās būvfirmas ir iesaistītas noziedzīgos darījumos un ir pārkāpušas Konkurences likumu.

Рига - Sputnik Latvija
"Būs karš": Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcija izraisa strīdu Rīgā

"Arī šobrīd pārkāpējiem, pie kuriem vakar KP bija, vai vēl nav bijusi, ir iespēja atzīties pārkāpumā, izmantojot Iecietības programmu, ja šī nakts ir pagājusi bezmiegā, domājot, kas būs, ja pārkāpums tiks pierādīts. Tie ir milzīgi naudas sodi, tā var būt izslēgšana no turpmākas dalības iepirkumos uz gadu. Vēl nav par vēlu atnākt, atzīties, saņemt atbrīvojumu, vai samazinātu naudas sodu, izmantojot šo Iecietības programmu. Tas pats attiecas uz amatpersonām, politiķiem, kuri, iespējams, nodrošinājuši šo pretendentu uzvaru," pateica Ābrama.

Tāpat viņa atgādināja, ka KP un KNAB otrdien ar ļoti nopietnām aizdomām par aizliegtu vienošanos publiskos un privātos iepirkumos veica inspekcijas 10 vadošajos būvuzņēmumos.

"Ir aizdomas, ka lielākie objekti ir iegūti negodīgā veidā. Iespējams, ir figurējusi tirgus sadale pēc principa – šis objekts man, tas objekts tev," pateica Ābrama.

Zināms, ka KNAB paviesojās būvfirmas "Arčers" un būvniecības kompānijas "Binders" līdzīpašnieks Armands Garkāns. Tāpat KNAB tikās ar Valmieras domes priekšsēdētāju Jāni Baiku. KP pārstāvji paviesojās uzņēmumos "Merks" un "ReRe grupa".

Ziņu lente
0