Irāna atbrīvoja septiņus britu tankkuģa ekipāžas locekļus, tostarp latvieti

© REUTERS / Mizan News Agency/WANAБританский танкер Stena Impero
Британский танкер Stena Impero - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz kuģa "Stena Impero", kuru pirms vairāk nekā mēneša aizturēja Irānas karavīri, palika komandas minimums, kurš nepieciešams, lai izietu jūrā.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Irānas varasiestādes atbrīvojušas septiņus britu tankkuģa "Sten Impero" ekipāžas locekļus humanitāro apsvērumu dēļ, vēsta diena.lv.

Starp atbrīvotajiem ir Latvijas pilsonis, krievs un pieci Indijas pilsoņi. Kas pametīs kuģi, izlēma kapteinis.

"Viņi jau ir pametuši kuģi, notiek pēdējās procedūras, lai nosūtītu viņu atpakaļ uz viņu valstīm," pastāstīja Irānas ĀM preses sekretārs Abbass Musavi.

Viņš uzsvēra, ka Irānas varasiestādēm neesot jautājumu kapteinim un kuģa komandai, problēma ir tikai kuģa pieļautajos pārkāpumos.

Флаг Ирана - Sputnik Latvija
Irāna aizturējusi tankkuģi Persijas līcī

Uz kuģa paliek vēl 13 indieši, divi krievi un viens filipīnietis. Krievijas vēstniecības Teherānā preses atašejs Andrejs Gaņenko pastāstīja RIA Novosti, ka tas ir ekipāžas minimums, kurš ir nepieciešams, lai kuģis nepieciešamības gadījumā varētu iziet jūrā.

Informāciju par to, ka daļa komandas tika palaista brīvībā, apstiprināja arī zviedru kompānijas Stena Bulk izpilddirektors, kurai pieder kuģis.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 19. jūlijā Islāma revolūcijas sargu korpuss aizturēja tankkuģi "Stena Impero" Ormuza šaurumā. Tas devās reisā ar Lielbritānijas karogu. Šis incidents kļuva par faktisku Irānas atbildi britu varasiestāžu Irānas tankkuģa "Grace 1" aizturēšanai Gibraltārā 4. jūlijā.

Ziņu lente
0