"Palīdzat veidot Latviju par valsti Ziemeļeiropā": Levits apsveica "izredzētos"

© Sputnik / Sergey MelkonovПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmajā septembrī skolotāju alga Latvijā pieauga līdz 750 eiro, savukārt prezidents Egils Levits apsveica pedagogus svētkos.

RĪGA, 2. septembris – Sputnik. Prezidenta kanceleja izsūtīja ziņu ar Egila Levita apsveikumu Latvijas skolotājiem, vēsta Mixnews.lv.

Savā apsveikumā Latvijas līderis nosauca skolotājus par "izredzētajiem" un novēlēja izturību, pacietību un entuziasmu Latvijas bagātināšanā ar zinātkāriem jauniešiem.

Levits pauda pārliecību, ka šajā profesijā atnāk tie, kam raksturīga nepārvarama vēlme no jaunām personībām veidot gudrus cilvēkus ar savu pasaules redzējumu.

"Katram no jums es vēlos pateikt personīgu paldies! Jūs sniedzat mūsu jaunajai paaudzei zināšanas, bet jūsu spēkos ir arī dāvāt patiesu izpratni par demokrātiju un pilsonisko apziņu. Tādā veidā jūs palīdzat veidot Latviju par mūsdienīgu, ilgtspējīgu valsti Ziemeļeiropā," teikts apsveikuma tekstā.

В школьном кабинете - Sputnik Latvija
Drukas kļūda ar zemtekstu: latviešu mediji nosauca skolotājus par "vecajām vardēm"

Neaizmirsa Levits arī par to, ka darba ikdiena iesākusies ne vien skolotājiem, bet arī skolēniem. Viņš apsveica skolēnus un studentus un novēlēja viņiem atcerēties, ka skola un universitāte rada viņu "es" pasaulē. Savukārt pēc mācību beigām jaunieši veidos Latviju, kā vienu no modernākajām valstīm.

Levits uzsvēra, ka skola ir svarīga, taču nevajag aizmirst arī par dzīvi ārpus tās sienām – interešu izglītība, brīvprātīgais darbs, izklaides, laiks, kas tiek pavadīts ar ģimeni un draugiem.

Vērts atzīmēt, ka no 1. septembra pedagogu alga Latvijā palielinājusies līdz 750 eiro. Algas pielikums skar gandrīz 50 tūkstošus izglītības nozares darbinieku.

Pielikumu saņems 24 129 vispārizglītojošo iestāžu pedagogi, 12 159 pirmsskolas izglītības pedagogi, 2426 profesionālās izglītības iestāžu pedagogi, 7350 interešu izglītības pedagogi un 4144 profesionālās ievirzes izglītības pedagogi.

Ziņu lente
0