Eiropas pēdās: Igaunijas augstskolas ievieš LGBT mācību

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASВо время участия в Baltic Pride 2013 в июле 2013 года, Вильнюс
Во время участия в Baltic Pride 2013 в июле 2013 года, Вильнюс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajā mācību gadā Tallinas universitātē studenti mācīsies vietējās geju sabiedrības vēsturi. Arī TalTech iesaka saviem studentiem apgūt šo jauno priekšmetu.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. LGBT mācība ir svarīga jauniešu sociālajai saliedētībai un to vispārējai izglītībai, paskaidroja Tallinas universitātē jaunās "geju stundas" negaidīto parādīšanos, vēsta Sputnik Igaunija.

Nu ļoti "nepieciešama" mācību stunda jauniešiem

Bijušā galvaspilsētas pedagoģijas institūta, esošās universitātes vadības lēmumu atbalstīja arī Tallinas Tehniskajā universitātē, kura pārdēvēta TalTech. "Tehniķi" varēs iegūt LGBT vēstures zināšanas pieaicināto studentu kārtā.

"Dzimuma identitātes, seksualitātes un LGBT sabiedrības vēsture – tas ir sociāli svarīgs un jūtīgs jautājums, kurš prasa zināmu piesardzību un aktivitāti. Šī temata risināšana, bez šaubām, ir svarīga sociālai saliedētībai, kā arī vispārējās izglītības mērķiem," paziņoja, saskaņā ar izdevuma Uued Uudised paziņojumu, Tallinas universitātē.

Priekšmets skar jaunas seksualitātes parādīšanos neatkarīgajā Igaunijā 1990. gados un Igaunijas LGBT sabiedrības vēsturi. Jaunais projekts piedāvā igauņu studentiem "praktiskas un teorētiskas problēmas, izmeklēšanas un atklāšanas iespējas".

Kingo: Tallinas universitātes jaunais priekšmets – tā ir viltus zinātne un perversiju propaganda

Neparastā priekšmeta parādīšanās izraisīja pazīstama igauņu žurnālista Harija Kingo sašutumu.

Pēc viņa sacītā, viņš nepiekrīt tam, kas notiek Tallinas universitātē par nodokļiem, ko valsts ievākusi no viņa.

"Viņi tur raud: "kādēļ gan mums nesaņemt vairāk naudas?". Taču viņiem nekas nebūtu jādod – viņi ražo izvirtuļus un izplata antisociālu uzvedību, nevis zinātni! Tas, kas notiek Tallinas universitātē, ir absurdi!" paziņoja viņš.

Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija
Igaunijas pilsētas deputātus piespiež sponsorēt geju festivālu

Kingo ir pārliecināts, ka Tallinas universitātes jaunais priekšmets ir "100% ideoloģijas, 100% politikas, 100% psihisku noviržu propaganda, kam nav nekā kopīga ar zinātni".

Pēc viņa domām, nauda, kura tiek dota šādiem "zinātniekiem", tiek atņemta tiem zinātniekiem, kuri patiešām nodarbojas ar kaut ko zinātnei un sabiedrībai lietderīgu, nevis ar perversiju attaisnošanu un izplatīšanu.

"Es domāju, ka jūs tur esat parazīti, nevis zinātnieki. Jūs esat mūsu pašmāju zinātnes audzējs. Kādēļ man ir jāmaksā par šo muļķību?! Es nevēlos par to maksāt! Esmu gatavs maksāt par jauniešu izglītību un zinātni, nevis par šādu politisku muļķību!" uzrunāja žurnālists Tallinas universitātes vadību.

Ziņu lente
0