Rēzeknes mērs: skolas pusdienu apmaksa izputinās Latvijas pašvaldības

© Latvijas armija/Normunds Mežiņš, RJCМэр города Резекне Александр Барташевич
Мэр города Резекне Александр Барташевич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietējā vara neatstās bērnus izsalkušus, taču ir nepieņemami uzkraut pašvaldību plecos izdevumus skolēnu pusdienām ir nepieņemami, uzsvēra Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs.

RĪGA, 30. augusts – Sputnik. Izglītības un zinātnes ministrija iecerējusi no 2020.gada 1.janvāra nodot pašvaldībām pienākumu finansēt skolēnu bezmaksas pusdienas. Ministre Ilga Šuplinska paziņoja, ka ministrijai ir jādomā par izglītības saturu, nevis par bezmaksas pusdienām.

Intervijā Sputnik Latvija Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs nosauca par nepieņemamu ministrijas iniciatīvu uzdot skolu pusdienu finansēšanu pašvaldībām.

Мэр Лиепаи Улдис Сескс - Sputnik Latvija
Bijušais Liepājas mērs: Kariņa valdība nemīl pašvaldības

"Skolēnu ēdināšanas izdevumi tiek pārlikti no valsts budžeta pašvaldību plecos – tas ir nepieņemami. Protams, neviena pašvaldība neatteiksies finansēt bezmaksas pusdienas nepieciešamajā apjomā. Mēs dzīvojam līdzās vēlētājiem un ļoti apzinīgi risinām sociālos jautājumus," uzsvēra Bartaševičs.

Rēzeknes mērs norādīja, ka tendence uzkraut izdevumus pašvaldībām ir visai sena un ļoti nepatīkama.

"Mēs saņemam jaunas finansēšanas saistības, taču konsolidētā budžeta proporcionālais sadalījums pastāvīgi samazinās. Aina ir bēdīga. Mums pieaug pienākumu skaits un samazinās nauda to izpildei. Nav izslēgts, ka rezultātā pašvaldības absolūti nebūs spējīgas pildīt savas funkcijas," brīdināja Bartaševičs.

Patlaban bezmaksas pusdienas 80 tūkstošiem jaunāko klašu skolēnu apmaksā valsts budžets. Valsts izdevumi bērnu ēdināšanai sastāda aptuveni 20 miljonus eiro gadā.

Барташевич предупредил о последствиях идеи кормить школьников за счет самоуправлений
Ziņu lente
0