Hobijs Latvijā – kurināt naidu: kebabnīcu pārstāvis stāsta par pazemojumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovПакистанский кебаб в Риге
Пакистанский кебаб в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas kebabnõcas Rīgā novērsušas PVD konstatētos pārkāpumus un nākamnedēļ atsāks darbu.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Abas kebabnīcas, kuru darbība tika apturēta sakarā ar konstatētajiem pārkāpumiem, kas varen iepriecināja Nacionālās apvienības deputātu Jāni Dombravu, atkal tiks atvērtas jau nākamnedēļ, turklāt ar jaunu ēdienkarti, pastāstīja Miks Celmiņš, indiešu uzņēmēju pārstāvis.

15. augustā Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) darbinieki apturēja uzņēmuma "Pakistānas Kebabs" darbību Dzirnavu ielā 115 un A.Čaka ielā 79A. Pret ēdināšanas iestādēm sākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietās. Iestādēs konstatēti higiēnas prasību pārkāpumi, darba līgumu neesamība un valsts valodas zināšanu trūkums.

Посольство Азербайджана предлагало традиционные блюда из баранины. Посетители могли приобрести ароматный люля-кебаб - Sputnik Latvija
"Rīgā ir arī citas tautības": Latvijas PVD varētu slēgt ne tikai kebabnīcas

SIA "DSBS" reģistrēta 2011. gadā ar pamatkapitālu 2847 eiro apmērā. Uzņēmuma īpašnieki ir divi Indijas pilsoņi - Sai Naga Dīpika Malla un Kušlovs Immadiseti. Kompānija "J investment" reģistrēta 2019.gada martā, un tās pamatkapitāls ir viens eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Indijas pilsonis Pratapkumars Boghabhai Solanki (Pratapkumar Boghabhai Solanki)

Indiešu uzņēmēju pārstāvis Miks Celmiņš pastāstīja, ka pārkāpumi sabiedriskās ēdināšanas vietās novērsti – uzstādītas jaunas izlietnes, veikts sienu un grīdu remonts, iztīrīti un salaboti visi sadzīves priekšmeti un tehnika. 29.augustā PVD veica kārtējo pārbaudi.

Celmiņš norādīja, ka nākamnedēļ "Pakistānas kebabs" atsāks darbu ar jaunu ēdienkarti.

Dažus vārdus viņš piebilda arī par to, cik nežēlīgi ir Latvijas iedzīvotāji – uzzinājuši par problēmām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, viņi nāca, lai pasmietos par indiešiem.

" Jaunus, nepieredzējušus uzņēmējus mēs varam konsultēt un pamācīt, bet, ko darīt ar pieaugušiem naida kurinātājiem - kas par hobiju uzskata apmeklēt jaunpienācēju uzņēmumus, lai skaļi izsmietu, veidotu apkaunojošus video un nosodītu jebkādu jaunpienācēju cenšanos integrēties," uzraksatīja Celmiņš.

Ziņu lente
0