Lietuvas premjerministram diagnosticēts vēzis

© Valsts kanceleja/ State Chancellery Премьер-министр Саулюс Сквернялис, архивное фото
Премьер-министр Саулюс Сквернялис, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis informējis, ka viņam diagnosticēta limfoma. Patlaban viņš saņem imūnterapiju un ķīmijterapiju.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis paziņojis, ka viņam diagnosticēts limfātiskās sistēmas hematoloģiskais vēzis pirmajā stadijā. Bija nepieciešama ķirurģiska operācija, vēsta Sputnik Lietuva.

Ministra uzruna, kurā viņš pastāstīja par slimību, tika pārraidīta Lietuvas valdības lapā sociālajā tīklā Facebook.

Skvernelis pastāstīja, ka pēc prezidenta vēlēšanām 2019.gada maijā viņš vērsies pie mediķiem profilaktiskās pārbaudes dēļ. Tās gaitā konstatētas limfātiskās sistēmas traucējumu pazīmes, kas līdz šim nebija konstatētas. Operācijas rezultātā noskaidrojās diagnoze – limfoma, pirmā stadija.

Премьер-министр Литвы Саулюс Сквернялис - Sputnik Latvija
Lietuvas premjers grasās atkāpties no amata zaudējuma vēlēšanās dēļ

Patlaban politiķis ārstējas – saņem imūnterapiju un ķīmijterapiju.

"Vakar pabeidzu pirmo kursu, šodien jūtos teicami," viņš teica.

Ārstēšanās noslēgsies 4.novembrī, un ministrs cer, ka rezultāts būs labs un viņš pilnībā izveseļoties. Politiķis pateicās visiem, kas viņu atbalsta un raizējas.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda atļāvis premjerministram neuzturēties darba vietā līdz 4.septembrim. Viņa pienākumus pildīs enerģētikas ministrs Žigimants Vaičūns, līdz uzlabosies premjerministra veselības stāvoklis. Taču pats Skvernelis cer, ka varēs strādāt ārstēšanās laikā.

Ziņots, ka nesen Ministru prezidents pārcietis operāciju. Vēlāk Skvernelis pastāstīja, ka procedūra bijusi sekmīga, taču būšot jāturpina ārstēšanās.

Tāpat viņš lūdza plašsaziņas līdzekļus ar sapratni un cieņu izturēties pret viņu un viņa tuviniekiem, kā arī nepārkāpt personiskās telpas robežas šajā viņa ģimenei sarežģītajā brīdī.

Ziņu lente
0