Rīgā no tūristiem iekasēs nodokli, savukārt VID ķersies klāt iznomātājiem

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / RigaТуристы в Риге
Туристы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par ko vienojās Rīgas mērs Oļegs Burovs un ar tūrisma nozari saistītie uzņēmumi, un kā tagad attīstīsies tūrisma bizness Latvijas galvaspilsētā.

RĪGA, 24. augusts – Sputnik. Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija un Latvijas Kongresu birojs parakstīja tūrisma memorandu ar jauno Rīgas mēru Oļegu Burovu, vēsta Bb.lv.

Домская площадь - Sputnik Latvija
Rīga iekļuvusi tūristiem lētāko pilsētu desmitniekā

Saskaņā ar Rīgas domes preses dienesta informāciju, memorandā teikts par tūrisma nozares uzņēmumu un nevalstisku organizāciju sadarbību lēmumu pieņemšanā par Rīgas attīstību un efektīvu finanšu līdzekļu izmantošanu Latvijas galvaspilsētas tūrisma galamērķa popularizēšanai.

Pašvaldība sadarbībā ar tūrisma nozares uzņēmumiem strādās Rīgas starptautiskās atpazīstamības, biznesa tūrisma popularizēšanas un kvalitatīvu un vērienīgu starptautisku profesionālu, kultūras un sporta pasākumu rīkošanas veicināšanas virzienā.

Biznesa tūrisma jomā izlemts līdz 2020. gada 1. jūnijam sadarbībā ar tūrisma uzņēmumiem izstrādāt jaunu attīstības stratēģiju, kas var palīdzēt pārvarēt sezonalitāti.

Turklāt iepriekš tika ziņots, ka Rīga varētu ieviest tūristu nodokli viena eiro apmērā par diennakti, taču ne vairāk par 10 eiro no cilvēka. Tika norādīts, ka šāda nodeva ir nepieciešama tūrisma attīstībai.

Arī Rīgas mēra parakstītajā memorandā teikts, ka tūrisma nodevai būt. No 2021. gada 1. janvāra tūrisma nodeva sastādīs 1 eiro.

Tāpat Latvijas galvaspilsētā darīs maksimāli iespējamo, lai izvestu no "pelēkās" zonas nomas biznesu. Problēmas risināšanā iesaistīsies pašvaldība, kura sadarbosies ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID).

Круизный лайнер Costa Pacifica - Sputnik Latvija
Kruīzi tranzīta vietā: Rīgas osta pelna uz tūristu rēķina

Lai tūrisma nozarē viss būtu caurspīdīgi, līdz 2019. gada 30. septembrim tika izlemts apstiprināt fonda "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" konsultatīvo padomi, kurā tika pārstāvētas tūrisma asociācijas un uzņēmumi.

Interesanti, ka 2018. gadā Rīga piesaistīja rekordlielu ārzemju tūristu skaitu – 3,5 miljonus. Saskaņā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroja datiem viens tūrists Rīgā vidēji tērē 100 eiro dienā un uzturas pilsētā divas diennaktis. Visdāsnākie ir norvēģi, kuri Latvijas galvaspilsētā vidēji atstāj 123 eiro dienā. Daudz tērē arī tūristi no Beļģijas, Zviedrijas un Krievijas – no 80 līdz 100 eiro dienā. Vismazāk naudas tērē viesi no Lietuvas – 48 eiro dienā.

Ziņu lente
0