Ukrainas ministrs solās pacelt valsts karogu virs Vladivostokas

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasМинистр инфраструктуры Украины Владимир Омелян
Министр инфраструктуры Украины Владимир Омелян  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš viņš solīja iebraukt Maskavā ar tanku.

RĪGA, 24. augusts – Sputnik. Ukrainas infrastruktūras ministrs Vladimirs Omeļans paziņoja, ka Kijeva uzvarēs "karā" ar Maskavu, vēsta RIA Novosti.

Viņa paziņojuma video publicēja "Politnavigator".

Uzstājoties izstādes "Brīvības faktors" atklāšanā Kijevā, Omeļans komentēja Francijas prezidenta Emanuela Makrona vārdus par Eiropu "no Lisabonas līdz Vladivostokai". Pēc viņa domām, Eiropa par tādu kļūs vien tad, kad virs Vladivostokas tiks pacelts Ukrainas karogs.

Tāpat viņš pauda pārliecību par uzvaru "kārtējā Ukrainas un Krievijas kaujā".

"Esmu vairāk nekā pārliecināts, ka Eiropas liberāļiem, kuri proklamē Eiropu no Lisabonas līdz Vladivostokai, viņiem ir taisnība. Tā patiešām būs Eiropa. Taču tikai tad, kad virs Vladivostokas atkal plīvos Ukrainas karogs. Kā tas bija pirms simts gadiem," pateica ministrs izstādes "Brīvības faktors" atklāšanas laikā Kijevā.

Iepriekš Makrons pēc tikšanās ar Vladimiru Putinu uzrakstīja Facebook  publikāciju, kurā norādīja, ka "tic tādai Eiropai, kas stiepjas no Lisabonas līdz Vladivostokai", kā arī tic Krievijas "eiropeiskajā nākotnē".

 

Omeļans nonāca Ukrainas Infrastruktūras ministrijas vadībā 2016. gada aprīlī. Sava darba laikā viņš palicis atmiņā ar virkni skandalozu paziņojumu. Tostarp viņš aktīvi uzstājās par dzelzceļu satiksmes ar Krieviju slēgšanu, kaut gan tieši vilcieni uz Maskavu ieņem līderpozīcijas Ukrainā ienesīguma ziņā. Turklāt Omeļans solījās iebraukt Maskavā ar tanku.

Ziņu lente
0