Ķīnas mediji pastāstīja, kā Su-57 sagrūtinās ASV

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasСу-57 на взлете
Су-57 на взлете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad daudzas valstis, kas sanaidojušas ar ASV, var iegūt piektās paaudzes lidmašīnas, un ASV nāksies kārtīgi padomāt, pirms sūtīt turp savus bruņotos spēkus, uzskata raksta autors.

RĪGA, 21. augusts — Sputnik. Līdz ar Krievijā ražotā piektās paaudzes iznīcinātāja Su-57E parādīšanos pasaules tirgū, amerikāņu F-35 monopolam tiks pieliksts punkts, raksta Ķīnas portāls Sohu.

Pēc Su-57 eksportam paredzētā modeļa pārdošanas sākuma amerikāņu iznīcinātāji vairs nebūs vienīgās lidmašīnas ar tādu kaujas potenciālu, kas pieejamas citām valstīm. Materiāla autors atzīmēja, ka informācija par konstruktoru biroja Sukhoi jauno iznīcinātāju eksportu ļāvusi nomierināties visām valstīm, kas nemīl ASV: tagad tām parādījusies iespēja dod pretsparu F-35.

"Tagad daudzas valstis, kas sanaidojušas ar ASV, var iegūt piektās paaudzes lidmašīnas, un ASV nāksies kārtīgi padomāt, pirms sūtīt turp savus bruņotos spēkus," uzskata raksta autors.

Pēc autora domām, starp valstīm, kas vēlēsies iegādāties Su-57, varētu būt Indija, Indonēzija, Alžīra, Vjetnama un Venecuēla, kam vajag "mazliet paciesties" līdz lidmašīnas izmēģinājumu beigām. Taču iznīcinatāja teicamās tehniskās īpašības attaisno gaidas, raksta RIA Novosti.

"Vārdu sakot, Krievijas piektās paaudzes lidmašīnu eksporta oficiālais sākums pašos pamatos mainīs situāciju šī tipa lidmašīnu starptautiskajā tirgū un apgrūtinās dzīvi ASV Bruņotajiem spēkiem," secināja raksta autors.

Piektās paaudzes daudzfunkcionālā iznīcinātāja Su-57E eksporta variants pirmo reizi tiks prezentēts ekspozīcijā "MAKS 2019", kas noritēs Žukovskā, Piemaskavas  apgabalā no šī gada 27.augusta līdz 1.septembrim.

Первый полет новейшего беспилотника Охотник - Sputnik Latvija
"Ohotņik" debesīs: KF pavēra pasaulei savas jaunās kaujas iespējas

"Rosoboroneksport ir gatavs saskaņā ar ārzemju partneru vēlmi organizēt lidmašīnu prezentācijas un pavērt jaunu lappusi ultramūsdienīgo aviācijas kompleksu popularizācijā pasaules tirgū. Esmu pārliecināts, ka interese par tiem būs kolosāla," paziņoja Rosoboroneksport ģenerāldirektors Aleksandrs Mihejevs.

Kompānijas preses dienests paskaidroja, ka Su-57E saņēmuši visu nepieciešamo eksporta dokumentāciju un tos iespējams piedāvāt ārvalstu pasūtītājiem.

"Iznīcinātāja Su-57E kaujas īpatnības nodrošina tam pārākumu par mūsdienās tirgū pieejamām 5.paaudzes lidmašīnām ar mazākām dzīves cikla izmaksām. Šo faktu atzinusi virkne ekspertu bruņojuma un militārās tehnikas jomā," piebilda valsts kompānijas "Rosoboroneksport" pārstāvji.

Ziņu lente
0