Politika

Ušakovs: ja mēs vienosimies, Rīgas mērs tiks ievēlēts jau šodien

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков на открытие здания Основной школы Рижской 64 средней школы
Мэр Риги Нил Ушаков на открытие здания Основной школы Рижской 64 средней школы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo nedēļu laikā "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" izsmēla savstarpējās uzticības kredītu, taču joprojām cer kopīgiem spēkiem ievēlēt mēru.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Rīgas mēra kandidātam Oļegam Burovam ("Gods kalpot Rīgai", GKR) ir 17 "Saskaņas" partijas deputātu atbalsts, taču vēl ir jāapspriež virkni jautājumu, kas saistīti ar domes darba organizēšanu, pateica "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes".

Burovs informēja žurnālistus, ka šodien, plkst. 10:00, ieplānoto sēdi nolemts pārcelt uz plkst. 13:00, lai pagūtu apspriest "tehniskus jautājumus" ar partiju "Saskaņa".

"Mans pieņēmums ir, ka, kopīgiem spēkiem atrodot atbildes uz atlikušajiem tehniska rakstura jautājumiem, kompromiss tiks atrasts," pateica Ušakovs.

Pēc viņa sacītā, "Saskaņas" pozīcija paliek nemainīga kopš maija beigām, jeb, tiešāk sakot, partija atbalsts GKR izvirzīto kandidātu. Taču, kā norāda Ušakovs, pēdējo nedēļu laikā "starp daudziem deputātiem daudzās kombinācijās” zināmā mērā tika izsmelts savstarpējās uzticības kredīts.

"Ja izdosies vienoties par to, kā cilvēki strādā, tad šodien tiks ievēlēts mērs, kurš varēs nostrādāt divus gadus," pateica "Saskaņas" līderis.

Iepriekš "Saskaņas" frakcija paziņoja, ka ir gatava mēra vēlēšanās atbalstīt GKR kandidātu Oļegu Burovu, ja partijas pārstāvjiem – Annai Vladovai un Sandrim Bergmanim – tiks abi vicemēru krēsli. Taču tieši vicemēra amatam piedāvātā Bergmaņa kandidatūra šī gada maijā kalpoja par četru deputātu izslēgšanas no "Saskaņas" iemeslu, kuri pēcāk izveidoja "Neatkarīgo deputātu frakciju", bez kuras balsīm neviens no kandidātiem nevar cerēt uz uzvaru.

Ja šodienas Rīgas domes sēdē neviens no kandidātiem neiegūs vismaz 31 balsi, Saeimai būs tiesības iniciēt pirmstermiņa domes vēlēšanas.

Ziņu lente
0