Politika

"Neatkarīgo" deputātu četrinieks parakstīja sadarbības līgumu ar GKR

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Neatkarīgo deputātu frakcija" atbalstīs Oļega Burova kandidatūru Rīgas mēra postenim, taču par Sandi Bergmani vicemēra amatā nenobalsos.

RĪGA, 17. augusts – Sputnik. "Neatkarīgo deputātu frakcija" Rīgas domē parakstīja sadarbības līgumu ar "Gods kalpot Rīgai", tādējādi apsolot Oļegam Burovam savu atbalstu Latvijas galvaspilsētas mēra vēlēšanās, paziņoja frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs, vēsta Press.lv.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
Rīgas domes "četrinieks" atstādināja mēru un dibina jaunu partiju

Pēc Petrova sacītā, viņš kopā ar deputātu bloka "Rīgai!" vadītāju Oskaru Putniņu tikās ar Burovu un "Gods kalpot Rīgai" frakcijas vadītāju Vjačeslavu Stepaņenko. Pārrunu gaitā Petros un Putniņš saņēma atbalstu savai programmai, kura paredz bērna dzimšanas pabalsta palielinājumu un citus punktus.

Tā kā trīs deputāti no bloka "Rīgai!" apsolīja balsot solidāri kopā ar "Neatkarīgo deputātu frakciju", Burovam kopā ar viņa partijas balsīm kopumā sanāk 18 balsis.

Taču partija "Saskaņa" pagaidām nav parakstījusi koalīcijas līgumu ar "Gods kalpot Rīgai". Ja tas notiks, Burovam būs 35 balsis, kas nodrošinās viņam mēra krēslu. Lai kļūtu par mēru, nepieciešama 31 balss. Pats Burovs paziņoja, ka jau šobrīd viņš ir pārliecināts 35 deputātu atbalstā, jo koalīcijas līgums ar "Saskaņu" jau ir saskaņots ar partijas priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un frakcijas vadītāju Annu Vladovu.

"Es ceru uz "Saskaņas", "Neatkarīgo deputātu frakcijas" un bloka "Rīgai!" balsīm," pateica Burovs.

Vicemēru jautājums

Runājot ar "Saskaņas" prasībām attiecībā uz vicemēru posteņiem, Valērijs Petrovs pauda gatavību atbalstīt "Saskaņas" frakcijas vadītājas Annas Vladovas kandidatūru, taču viņa viedoklis par Sanda Bergmaņa kandidatūru nav mainījies, frakcija neatbalstīs viņu.

Runājot par sadarbību ar bloku "Rīgai!", viņš paziņoja, ka deputātu programmā iekļautie punkti nav pretrunā ar "Gods kalpot Rīgai" plāniem, un to īstenošanas darbi tiks uzsākti uzreiz pēc vēlēšanām. Tāpat politiķis paziņoja, ka joprojām ir gatavs konstruktīvai sadarbībai ar opozīcijas partijām.

Председатель Комитета городской собственности Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
"Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" sola vienoties

Sēde, kurā notiks Rīgas mēra vēlēšanas, notiks pirmdien, 19. augustā, plkst. 10:00.

Rīga palika bez mēra, kad 20. jūnijā Rīgas domes deputāti nobalsoja par neuzticības izteikšanu Dainim Turlajam, kuru ievēlēja mēra amatā 30. maijā. Par pašvaldības vadītāja atstādināšanu nobalsoja 31 deputāts, pret – 29.

Kopš tā brīža deputātiem ir divi mēneši, lai ievēlētu jaunu pašvaldības vadītāju. Divdesmitais augusts ir pēdējā diena, kad Rīgas domes deputātiem ir jāievēlē pilsētas mērs. Pretējā gadījumā Saeima būs tiesīga nobalsot par pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanu Rīgā.

Patlaban kandidāts Rīgas mēra amatam ir pašvaldības vadītāja vietas izpildītājs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai"). Tāpat šim amatam grasās balotēties Viesturs Zeps ("Latvijas attīstībai").

Ziņu lente
0