Politika

"Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" sola vienoties

© фото из личного архиваПредседатель Комитета городской собственности Рижской думы Олег Буров
Председатель Комитета городской собственности Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažas dienas pirms Rīgas mēra vēlēšanām koalīcijas partijas Rīgas domē sola nolikt malā nesaskaņas.

RĪGA, 16. augusts – Sputnik. Partijai "Gods kalpot Rīgai" (GKR) izdevās rast kopīgu valodu ar "Saskaņu" un no "Saskaņas" izslēgtajiem deputātiem, un partijas ir gatavas šodien parakstīt koalīcijas līgumu, vēsta Latvijas Radio.

Пресс-конференция в Рижской думе о предстоящем рижском бале, Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Intervija
Vilks ar kazu mieru slēgs: Ameriks par Burova izredzēm un Rīgas domes pārvēlēšanu

Iepriekš ziņots, ka 19. augustā notiks Rīgas domes sēde, kurā var tikt ievēlēts jaunais Rīgas mērs. Ja neviens no kandidātiem neiegūs vismaz 31 balsi, Saeimai būs tiesības iniciēt pirmstermiņa domes vēlēšanas.

Pagaidām nedz koalīcijas kandidāts, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR), nedz opozīcijas kandidāts Viesturs Zeps ("Latvijas attīstībai") nevar saņemt balsu vairākumu.

Iepriekš "Saskaņas" frakcija paziņoja, ka ir gatava mēra vēlēšanās atbalstīt GKR kandidātu Oļegu Burovu, ja partijas pārstāvjiem – Annai Vladovai un Sandrim Bergmanim – tiks abi vicemēru krēsli. Taču tieši vicemēra amatam piedāvātā Bergmaņa kandidatūra šī gada maijā kalpoja par četru deputātu izslēgšanas no "Saskaņas" iemeslu, kuri pēcāk izveidoja "Neatkarīgo deputātu frakciju", bez kuras balsīm neviens no kandidātiem nevar cerēt uz uzvaru.

Taču, pēc Burova sacītā, partijām tomēr ir izdevies vienoties.

"Piektdien plkst.10 mums notiek kopēja frakcijas sēde ar partiju “Saskaņa”, tur paraksta koalīcijas līgumu. Un viss tiks izrunāts ar tiem deputātiem, kas būs uz vietas," sola Burovs.

Официальные рижские коты - Кузя и Мурис - Sputnik Latvija
"Man vispār pret viņiem ir alerģija": Oļegs Burovs stāsta par Kuzjas un Mura likteni

Burovs pateica, ka koalīcijas līguma projekts bija gatavs jau pirms divām nedēļām: šis dokuments paredz trešā Rīgas domes priekšsēdētāja amata izveidi kādam no "Saskaņas". Gaidāms, ka par otru vicemēru kļūs domes partijas frakcijas līdere Anna Vladova, savukārt amatu "priekš Bergmaņa" vai kāda cita izveidos līdz gada beigām.

"Ir pozitīvas indikācijas, ka šis sasaukums turpinās savu darbu esošajā sastāvā un izpildīs tos solījumus, ko deva rīdziniekiem," paziņoja "Neatkarīgo deputātu frakcijas" pārstāvis Vadims Baraņņiks.

Arī Vladova ir noskaņoti optimistiski: "Mēs esam gatavi parakstīt koalīcijas līgumu. Ir detaļas, kuras mēs apspriedīsim mierīgi. Un ceru, ka būs labi. Tīri tehniskas lietas, kuras mēs apspriedīsim un viss."

Domes opozīcija sola uzstāties pret līdzšinējās varas nostiprināšanos Rīgā.

Олег Буров - Sputnik Latvija
Nojaukt pieminekļus un pārlatviskot bērnus: nacionālisti uzstādīja nosacījumus Burovam

"Šī dome ir inficēta ar korupcijas sērgu, un vienīgais veids, kā no tās tikt vaļā, ir to atlaist. Redzam, ka ir izveidojušās kratīto, apsūdzēto frakcija, kurā ir 11 deputāti, ir nodevēju frakcija, kurā ir septiņi deputāti. Skaidrs, ka bez šiem ievēlēt jauno mēru nevar, un, protams, tam būs sava cena – Baraņņiku par vicemēru utt. Mēs šajā iesaistīties netaisāmies," paziņoja domes "Vienotības" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis.

Ziņu lente
0