Deputāti sašutuši par cenu pieaugumu Eiropas Parlamenta ēdnīcā

© pixabayОмлет
Омлет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atvaļinājumu un komandējumu periodā EP ēdnīcas vadība palielinājusi piedāvāto ēdienu cenas.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Vasaras periodā, kad lielākā daļa Eiropas Parlamenta locekļu un personāls devušies atvaļinājumā vai strādā ārpus Briseles, EP ēdnīcas vadība palielinājusi cenas, vidēji – par 25%. Šāds lēmums sadusmojis ierēdņus, tāpēc arodbiedrības nekavējoties uzrakstīja oficiālu vēstuli, vēsta Postimees.

Izdevums minēja piemēru: frī kartupeļi pirms cenu pieauguma maksāja 2 eiro, tagad – 2,5 eiro. Zupas cena pieaugusi no 80 centiem līdz 1 eiro.

Piemēram, pupiņu zupu un pastu EP ēkā 8.augustā pārdeva par 63 centiem, bet par dienas ēdienu – sīpolu zupu nācās izdot 1 eiro. Arī veģetārās ēdienkartes piedāvājums kļuvis dārgāks.

Заседание 12-го Сейма, 2015 год - Sputnik Latvija
Politika
Latvijas partijas iestigušas parādos. Izeju meklē valsts budžetā

Ziņots, ka cenas ietekmējis Beļģijas apgrozījuma nodoklis, kas līdz šim netika ņemts vērā EP ēdnīcā, jā arī jaunie līgumi ar pakalpojumu piegādātājiem, kuri noslēgti 5.augustā.

Arodbiedrības sūdzībā apgalvots, ka cilvēki nav bijuši gatavi tādam cenu pieaugumam un daudziem tas sagādājis nepatīkamu pārsteigumu.

Vienlaikus jāpiebilst, ka Eiropas Komisijas un Eiropas Padomes ēdnīcās cenu līmenis nav mainījies, un ēdieni ir daudz lētāki nekā EP ēdnīcā.

Apspriežot cenas ēdnīcā, grūti nepieminēt algas, ko saņem EP deputāti. Iepriekš vēstīts, ka deputāta alga sastāda 6710 eiro mēnesī, 8611 eiro – bruto ienākumi. Komandējuma nauda - 320 eiro diennaktī. Piemaksa par telekomunikāciju pakalpojumiem un ofisu – 4300 eiro. Palīgu darba apmaksa – 21200 eiro mēnesī. Nodrošinātas arī dažādas privilēģijas un akcijas, piemēram, iespēja iegādāties automašīnu bez PVN, aviopārlidojumu apmaksa un citi bonusi.

Ziņu lente
0