Policija nepaspēja: baiso avāriju netālu no Liepājas varēja novērst

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийская полиция
Латвийская полиция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divu kravas mašīnu sadursmi uz šosejas Rīga – Liepāja varēja novērst, ja policijas darbinieki pagūtu noreaģēt uz vērīgā vadītāja signālu.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Visi baisās avārijas apstākļi, kuras rezultātā ceturtdien, 8. augustā, uz šosejas Rīga – Liepāja gāja bojā divi cilvēki, paliek nezināmi, taču šobrīd kļūst skaidrs, ka nelaimi varēja novērst.

Izrādās, ka neilgi pirms avārijas policijai piezvanīja kāds vērīgs pilsonis, kurš paziņoja par kravas mašīnas šofera dīvaino vadīšanas stilu. Sociālajos tīklos viņš padalījās savā sašutumā.

"Es pats personīgi zvanīju policijai 13:00 uzreiz aiz Skrundas, Liepājas virzienā, ka Maxima šoferis neadekvāti brauc. Es knapi ar savu autiņu apdzinu. Šoferis bija piedzēries. Policija solīja reaģēt. Redzu, ka reaģēja operatīvi," uzrakstīja Ilgvars Šics.

Arī policijas darbinieki apstiprināja šo informāciju. "Varam apstiprināt, ka vakar pulksten 13:01 saņemta informācija par aizdomīgu autovadītāju uz a/c A9. Tā nekavējoties tika nodota tuvākajiem VP norīkojumiem, kuri tajā brīdī formēja CSNg Liepājā un strādāja uz a/c P105 un P108. Diemžēl nelaime notika pirms paspējām ierasties. Mēs šobrīd vērtējam reaģēšanu uz saņemto informāciju, tostarp, starpinstitūciju informācijas apmaiņu," norādīja Valsts policijā.

Uz jautājumu, vai kravas mašīnas šoferis bija piedzēries, atbildes pagaidām nav. nozīmētas tiesas medicīniskās ekspertīzes, kuras noskaidros, vai kāds no šoferiem atradies alkohola reibuma stāvoklī.

Atgādināsim, ka smagā avārija notika 8. augustā uz Liepājas šosejas, uz Durbes un Aizputes novadu robežas. Sadūrās divas kravas mašīnas, viena no tām aizdegās.

Video no notikuma vietas publicēja Facebook viena no traģēdijas aculieciniekiem.

Satiksme uz šosejas tika bloķēta abos virzienos.

Notikuma vietā ieradās Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un ārsti, taču abi šoferi notikuma vietā mira vēl pirms mediķu ierašanās.

Vakarpusē satiksme tika pilnībā atjaunota. Savukārt pēcāk kļuva zināms, ka traģēdijā figurēja divu pazīstamu firmu kravas mašīnas – Maxima Latvija un Schwenk Latvija.

Maxima Latvija pārstāvis apstiprināja, ka CSNg iekļuva kompānijas Akatrans – Maxima Latvija partneris, kurš nodrošina tirdzniecības kompānijas loģistikas pakalpojumus – piegādes automobilis. Otrais bojāgājušais bija cementa ražotāja Schwenk Latvija (iepriekš Cemex) pārvadātāja SIA M3 darbinieks.

Abas kompānijas izteikušas līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un gatavību sadarboties ar izmeklēšanu.

Ziņu lente
0