Latvija "iekarojusi" Krieviju vai Krievija Latviju? Busulis uzdziedāja šovā "Trīs akordi"

© Sputnik / Баубек КоныровЛатвийский певец и композитор Интарс Бусулис
Латвийский певец и композитор Интарс Бусулис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Intara Busuļa dalība šovā "Trīs akordi" Krievijas Pirmajā kanālā izraisīja neviennozīmīgu reakciju Latvijas sociālo tīklu segmentā.

RĪGA, 9. augusts – Sputnik. Latvijas dziedātājs Intars Busulis uzstājās šovā "Trīs akordi" Pirmajā kanālā ar Igora Taļkova dziesmu "Čistije prudi" ("Tīrie dīķi").

Латвийский певец Интарс Бусулис - Sputnik Latvija
Intars Busulis atteicās dziedāt politiskas dziesmas

"Trīs akordi" ir muzikāls televīzijas raidījums, kurš tiek translēts Pirmajā kanālā kopš 2014. gada 21. septembra. Projekts ietver visu pašmāju mūzikas žanru daudzveidību, kas nebeidzas ar popmūzikas, roka estrādes vai klasikas rāmjiem, taču ir ļoti populāra tautā. Šova izlaidumi ir veltīti pilsētas romancei, autoru dziesmām, kino šlāgeriem, XX gadsimta krievu emigrācijas skaņdarbiem un dažiem citiem žanriem.

Žūriju veido Krievijas estrādes mākslinieki. Savukārt uzstāšanās vērtē saskaņā ar spēļu kāršu rangiem pēc četru baļļu sistēmas – dūzis-karalis-dāma-kalps, kur augstākais vērtējums ir dūzis, bet zemākais – attiecīgi kalps.

Konkursa žūrija ielika dziedātājam no Latvijas augstus vērtējumus, tostarp Lolita Miļavska, Sergejs Trofimovs un Aleksandrs Rozenbaums novērtēja skatuves mākslinieka uzstāšanos ar augstāko balli. Kritiku izteica vienīgi šansonjē Aleksandrs Novikovs.

"Nodziedāja labi, taču dziesma nevelk uz dūzi, sirdi neaizsniedz," paskaidroja Novikovs neiespējamību ielikt "dūzi" Busulim.

Arī komentāros zem video dziedātāja fani lielākoties izrādīja saliedētību. Vairums rakstīja "malacis, Busuli!", "Tā turēt, Rīga ir ar mums!". Taču atradās arī tie, kas arī Latvijas dziedātāja mākslai pielika klāt politiku, uzdodoties ar jautājumu: "Tā ir latviešu Kremļa roka?"

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от iитαяѕ вυѕυℓiѕ 💎 (@intarsbusulis)

Interesanti, ka iepriekš latviešu žurnāliste Iveta Buiķe atklāja "Krievijas maigo varu" Laima Rendezvous festivālā Jūrmalā. Kamēr Twitter lietotāji pauda sajūsmu par Krievijas skatuves mākslinieku mākslu un cītību, kuri bija ieradušies festivālā, Buiķe spītīgi uzstāja, ka tur esot pārāk daudz krievu.

Beigās viņai atbildēja ar citu uzskatu "te nav nekāda Krievijas maigā vara. Nevajag fantazēt. Drīzāk Latvijas maigā vara Krievijā".

Vērts atgādināt, ka Laimas festivālā gala koncerta laikā Dzintaru koncertzālē Krievijas skatuves mākslinieks Maksims Galkins izraisīja publikas sajūsmu, kad, uzdāvinot Vaikulei šiku balto rožu buķeti, pēkšņi pārgāja uz latviešu valodu un pastāstīja pāris asu jociņu.

Ziņu lente
0