Telekanāls RT jau septīto reizi nominēts Emmy prēmijai

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
RT kļuva par pirmo Krievijas kanālu, kuram piešķirta septītā nominācija prestižā starptautiskā televīzijas prēmijā.

RĪGA, 8. augusts – Sputnik. RT kļuva par pirmo Krievijas kanālu, kurš ieguvis septīto nomināciju prestižajā starptautiskajā prēmijā Emmy. Kategorijas "Ziņas" finālā iekļuva RT reportāžu sērija par ugunsgrēku tirdzniecības centrā "Zimņaja višņa" Kemerovā.

RT korespondenti strādāja notikuma vietā, stāstot par traģēdiju pārcietušajiem un par mītiņiem, kuri sekoja pēc ugunsgrēka.

Iepriekš RT tika nominēts Emmy balvai jau sešas reizes. Pērn nomināciju International Emmy prēmijā kategorijā "Ziņas" saņēma RT speciālo reportāžu sērija, kas bija veltīta humanitārai katastrofai Mosulā, Irākā, un situācijas izgaismošanai populārākajos medijos.

Артис Пабрикс - член партии Для развития/За! - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ieslēdzis un ieslēdzies. Latvijas ministru šokējis Krievijas kanāls Briselē

2017. gadā RT America raidījuma "Ir kontakts" vadītājs Kriss Hedžess iekļuva Amerikas Emmy finālā kategorijā "Labākais informatīvā sarunu šova vadītājs". 2016. gadā International Emmy finālā iekļuva speciālo reportāžu sērija, kuras bija veltītas ANO Ģenerālās Asamblejas 70. sesijai, 2014. gadā – speciālās reportāžas par ieslodzīto badastreiku Amerikas cietumā Gvantanamo (Kuba).

2012. gadā RT kļuva par prēmijas finālistu par Occupy Wall Street kustības akciju atspoguļošanu ASV, 2010. gadā – par ASV prezidenta Baraka Obamas pirmās vizītes Krievijā ēteru.

2017. gadā RT pirmo reizi Krievijā tika iekļauts žūrijas sastāvā prēmijas International Emmy pusfinālā kategorijās "Ziņas" un "Dokumentālais kino".

Emmy prēmija ir televīzijas Oskara balvas analogs un skaitās par vienu no prestižākajām televīzijas jomā. International Emmy balvu pasniegšanas ceremonija notiks 24. septembrī Ņujorkā.

Ziņu lente
0