Krievijas ĀM vērsīsies pie ASV un Vācijas jautājumā par iejaukšanos KF lietās

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗдание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve atgādināja, ka ASV vēstniecība sociālajos tīklos publicējusi detalizētu sestdienas nesankcionētā mītiņa maršrutu, aprakstīja burtiski katru tā minūti un noslēgumā ieteica izvairīties no gājiena.

RĪGA, 5. augusts - Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija informēs ASV un Vācijas valdības par to, kā šo valstu diplomātiskie darbinieki un mediji iejaucas Krievijas iekšējās lietās, informējot par nesaskaņotajiem mītiņiem Maskavā, pastāstīja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

"Par to, kā pirms sestdienas gājieniem ASV vēstniecība bija ļoti aktīvi iesaistīta visā šajā darbībā gan slēgtā formātā, par ko mēs pastāstīsim atsevišķi, gan atklātā formātā, par to es varu tagad pastāstīt," Marija Zaharova pastāstīja telekanāla "Rossija 1" programmā "Vakars ar Vladimiru Solovjovu".

Несанкционированная акция в поддержку кандидатов в депутаты Мосгордумы - Sputnik Latvija
Nesankcionētā akcijā Maskavā aizturēti vairāk nekā tūkstoš cilvēki

Viņa atgādināja, ka ASV vēstniecība sociālajos tīklos publicējusi detalizētu sestdienas nesankcionētā mītiņa maršrutu, aprakstīja burtiski katru tā minūti un noslēgumā ieteica izvairīties no gājiena.

"Taču, kā noprotam, 90% informācijas mudināja cilvēkus iesaistīties šajā pasākumā," ĀM oficiālās pārstāves teikto citēja RIA Novosti.

Zaharova atzīmēja, ka pec tam ASV vēstniecība sākusi aktīvi komentēt nesankcionētās akcijas rezultātus.

"Neapšaubāmi mēs visus materiālus oficiāli nodosim ASV vēstniecībai Maskavā un ne tikai vēstniecībai. Es domāju, ASV vadība būs visai pārsteigta par to, kā viņu diplomāti iejaucas Krievijas iekšējās lietās, Krievijas iekšpolitikā, vēl vairāk, ASV vadība jau vairākkārt lūgusi Krieviju atturēties no iejaukšanās tās iekšējās lietās. Man šķiet, šajā jautājumā jābūt paritātei," viņa uzsvēra.

Ārlietu ministrijas pārstāve atgādināja, ka ar komentāriem par mītiņiem Krievijā nākusi klajā arī Parīze, "kura vairākus mēnešus izmēģinājusi pret saviem pilsoņiem visu veidu soda instrumentu kompleksu mītiņu apspiešanai".

Vienlaikus izrādījušās iesaistītas ne tikai diplomātiskās misijas, bet arī mediji.

"Es uzskatu, tas ir fenomenāls Rietumu mediju un žurnālistu fiasko, kad Deutche Welle krievu valodā publicēja aicinājumu: "Maskavieši, ejiet ielās", "Maskava, nāc laukā". Jā, tieši tā, antižurnālistiski viņi it kā atspoguļo to, kas notiek mūsu valstī... Diemžēl būsim spiesti informēt Vāciju par mūsu bažām un praktiskajiem soļiem, ko plānojam spert, it īpaši ņemot vērā to, ka runa ir par kanālu ar valsts finansējumu," konstatēja Marija Zaharova.

Iepriekš Krievijas IeM Maskavas galvenās pārvaldes preses dienests informēja, ka aptuveni 1500 cilvēki piedalījušies nesankcionētā pasākumā galvaspilsētas centrā. Par dažādiem pārkāpumiem aizturēti aptuveni 600 cilvēki.

Maskavas policija aicināja pilsoņus atturēties no dalības nesaskaņotā akcijā un brīdināja par provokāciju risku.

Maskavas policija atgādināja, ka tamlīdzīgu akciju organizācija un dalība tajās ir sodāma darbība, par to paredzēta atbildība. Likumsargi informēja, ka operatīvi reaģēs uz kārtības pārkāpumiem un spers soļus, lai nodrošinātu likumību un pilsoņu drošību.

Ziņu lente
0